cover image
Egyéb

BENU Férfi Magyar Kupa: az OSC és a Honvéd is a négy között

2022. november 26. 19:05

Az FTC és a Vasas után Varga Dániel és Szivós Márton együttese jutott a kupa elődöntőjébe - sorsolás hétfőn!

A negyeddöntő két szombati összecsapását a vendégek a szerdai parádéjuknak köszönhetően nagy előnyből indították - és nem is adták ki a kezükből a továbbjutást.
 
Az OSC a 15-10-es előnye után Szolnokon sem bízott semmit a véletlenre, egyszer sem került hátrányba, és 3-3 után Csacsovszky Erik, Burián Gergely és Salamon Ferenc találataival, Bisztritsányi Dávid védéseivel ellépett 6-3-ra, és előnyét jól menedzselve idegenben is biztosan nyert.
 
Az Eger a 16-7-es vereség után odahaza 3-0-s rajtot vett, Fejős Róbert centergóljával „ébredt" a Honvéd, amely aztán újabb két góllal egyenlíteni is tudott. Avagy igyekezett elvenni a hevesiek lelkesedését, már ami az esetleges nagy bravúrt illeti. Innen kialakult egy jó kis presztízsmeccs, amelyben az Eger Kovács Gábor főszereplésével mindent megtett, hogy győzelemmel búcsúzzon a kupától. Nos, Tóth Kálmán együttese sikerrel járt, 10-9-re győzött.
 
A BENU Férfi Magyar Kupa sorsolását 2022. november 28-án, hétfőn 11:00 órakor a Magyar Sportok Házában (4. emelet) tartják meg.

BENU Férfi Magyar Kupa, negyeddöntő, 2. mérkőzés
 
Szolnoki Dózsa -Genesys-OSC-Újbuda 8-11 (2-3, 1-3, 2-2, 3-3)
Gólszerzők: Pásztor 3, Jansik D., Kovács G., Schmölcz, Pető, Vismeg Zs., ill. Csacsovszky E. 2, Angyal 2, Burián 2, Manhercz K. 2, Salamon 2, Tóth M.
(Teljes jegyzőkönyv: itt)
Továbbjutott: OSC, kettős győzelemmel  

Tigra-ZF-Eger - Endo Plus Service-Honvéd 10-9 (2-0, 1-2, 3-3, 4-4)
Gólszerzők: Kovács G. 3, Baksa 2, Dóczi 2, Gólya, Lőrincz, Krijestorac, ill. Ekler B. 2, Kevi, S. Hessels, Ekler Zs., Fejős, Gregor, Simon, Manhercz Á.
(Teljes jegyzőkönyv: itt)
Továbbjutott: Honvéd, 17-25-ös összesítéssel   

Vízilabda hírek
magyar kupa