cover image
Egyéb
Utánpótlás
Férfi

Bejött, amit vártunk: Montenegró ellen kell játszani

2017. augusztus 10. 21:45

A belgrádi U20-as világbajnokság nyolcaddöntőjében – miként Horkai György is várta – nyertek a montenegróiak, így ellen játszik a négy közé jutásért pénteken este (20:.40) a magyar válogatott.

„Montenegró ellen készülünk!” – jelentette ki még a rivális Ausztrália elleni nyolcaddöntője előtt Horkai György, a mieink kapitánya, így nem csoda, hogy az európai vetélytárs játékát elemezte Kis Istvánnal együtt.

Nos, csütörtökön este hivatalossá vált az, amit gondolt, avagy Montenegró magabiztosan, x–x-re győzte le Ausztráliát, így a mieink pénteken 20:40-től ellenük játszik a négy közé jutásért.

„Fizikailag nagyon erős csapat a montenegrói, jól képzett játékosokkal. Általában csapatként akadnak problémáik, akkor leszünk nyerő helyzetben, ha elérjük, hogy ők kapkodjanak. Ha jól játszunk, meg tudjuk verni őket - és meg is fogjuk” – mondta Horkai György, aki ma délelőtt pihenőt adott a játékosoknak, közös program, városnézés szerepelt a programban. Az esti edzésen azonban már fókuszban volt a negyeddöntő. Tovább még nem néz a csapat, „ráérünk arra később!”, mondták a játékosok. Avagy lépésről lépésre haladnak előre – reméljük, sokáig!

U20-as férfi világbajnokság, Belgrád
Nyolcaddöntő

Egyesült Államok-Kanada 14-4
Spanyolország-Kína 27-5
Oroszország-Olaszország 7-10
Montenegró-Ausztrália 16-5

A pénteki negyeddöntő párosítása:
Görögország-Spanyolország 16:40
Horvátország-Egyesült Államok 18:00
Szerbia-Olaszország 19:20
Magyarország-Montenegró 20:40

A férfi U20-as válogatott vb-csapata
Kapusok: Csiszár
Boldizsár (Eger), Vogel Soma (Ferencváros)
Mezőnyjátékosok: Burián Gergely (Vasas), Csacsovszky Erik (Pécs), Lukács Dorian (Miskolc), Nagy Ádám (OSC), Manhercz Krisztián (Szeged), Simon Henrik (Vasas), Sélley-Rauscher Domonkos (UVSE), Szatmári Kristóf (Szolnok), Teleki András (KSI), Vadovics Viktor (Miskolc), Zerinváry Lóránd (KSI)
(A játékosok klubjaként azt a csapatot jelöltük meg, amelyből kiharcolták a kerettagságot)
Vízilabda hírek
Utánpótlás - Férfi junior válogatott
junior-válogatott
horkai györgy
vb
belgrád