cover image
Egyéb

Az OSC idegenben verte a KSI-t

2013. október 26. 12:40

Furcsa meccset vívott a két fővárosi csapat az ob I. hetedik fordulójának nyitó összecsapásán. A vendégek a rutinjukkal nyertek.

Korényi Balázs akciógóljával szerezte meg a vezetést az OSC, majd ezután elkezdődött az emberelőnyös helyzetek rendkívül rossz kihasználása. Ez az egész meccset végigkísérte, a hazaiak 13 fórból 2-t használtak ki, a vendégek 8-ból egyet sem. Sőt, ha hozzátesszük, hogy az OSC-ből öten is kipontozódtak (igaz, mindannyian a negyedik negyedben), valamint azt, hogy a KSI öt büntetőt lőhetett (négyet értékesített is) a találkozón, joggal tehetjük fel a kérdést: mégis hogy nyerte meg a mérkőzést a vendégcsapat.

Nos, akciógólokkal! Regős Áron centergól, Deutsch Máté akciógól, Jávor Dániel akciógól, Deutsch Máté akciógól, Tiba Péter akciógól, Szentesi Ádám centergól, Suti Gábor büntetőből, Tiba Péter akciógól, Regős Áron centergól – ez az OSC mérlege, már ami a további tíz találat körülményeit illeti. Nem szokványos koreográfia.

Emellett persze a KSI jól küzdött, hiszen 3-5-ről, 4-6-ról és 5-8-ról is felállt. Kovács Gergő büntetőből egyenlített a negyedik negyed második percében (8-8), de a végén a rutinosabb vendégek még meg tudtak újulni. 8-10-nél, egy perccel a vége előtt Marnitz Márk büntetőjét védte Áts Bertalan, ekkor dőlt el a három pont sorsa.

Eredmény – ob I.-es bajnokság, 7. forduló:

KSI SE – OSC-Újbuda 9-11 (3-4, 1-1, 3-3, 2-3)

KSI: Kardos G. – Fejős, Vereczkey, Kovács G. 1(1), Marnitz 2(1), Somlai 1, dr. Hangody L. Cserék: Székely, Szedmák, Hulmann 1, Kalanovics 2(1), dr. Hangody Gy. 1(1). Vezetőedző: Horváth János
OSC: Áts – Korényi 1, Simon, Regős 2, Suti 1(1), Tóth Z., Császár. Cserék: dr. Balla, Deutsch 2, dr. Szécsi, Jávor 1, Tiba 2, Szentesi 2. Vezetőedző: Becsey Péter

Gól/emberelőny: 2/13, illetve 0/8
Ötméteresek: 4/5, illetve 1/1
Kipontozódott: Simon (26.), Tóth Z. (28.), dr. Szécsi (30.), Tiba (31.), dr. Balla (31.)
Vízilabda hírek
ksi
osc