cover image
Egyéb
Utánpótlás
Férfi

Az ilyen edzésektől lehet fejlődni

2017. május 20. 12:34

Megtiszteltetés volt Horkai György juniorválogatottjának, hogy a Szolnok és az Eger is felkérte edzőpartnernek a fiatalokat.

Csütörtökön a Szolnokkal, pénteken pedig az Egerrel kétkapuzott a Horkai György vezette juniorválogatott, így segítve a két gárda felkészülését a Bajnokok Ligája jövő heti hatos döntőjére. A szakvezető egyébként is tervezte a háromnapos összetartást, amelyet aztán a két élklub elleni gyakorlással spékelt meg.

„Nagyon jó volt az összetartás, végre együtt dolgoztunk, örülök neki – kezdte Horkai György, aki pénteken hirdette ki a junior-világbajnokságra készülő keretet. – Eredetileg az volt a cél, hogy a bajnokság vége után ne álljanak le hosszú időre a játékosok, technikailag, taktikailag gyakoroljanak egy kicsit. Kapnak majd Horváth Tamástól egy személyre szabott programot, heti három kondiedzéssel, így amikor elkezdjük a felkészülést, nem az lesz, hogy az első héten mindenki szenved az izomláztól.”

Horkai György hozzátette, megtiszteltetés számukra, hogy a Szolnok és az Eger is felkérte a juniorválogatottat, a fiatalok az ilyen gyakorlásokból tudnak tanulni, hiszen fizikailag erősebb riválisok, világklasszisok ellen játszhatnak. Ráadásul a mostani meghívottak nagy része benne van a junior-világbajnokságra készülő keretben is, így a mostani három napot is fel lehetett használni a gyakorlásra.

„Azokat engedtem el a mostani összetartásról, akik hétvégén játszanak az ifibajnokságban, és próbáltam a legjobbakat kiválasztani, bár visszatérő nehézség, hogy nincs olyan nagy merítés – folytatta Horkai György. – Tavaly hetedik lett az Európa-bajnokságon ez a korosztály, de meggyőződésem, hogy ennél jobb szereplésre képes és idén szeretnénk is jobb helyezést elérni. Már csak Nagy Ádámot kéne valamilyen módon rehabilitálni, hogy a vállműtétje után visszatérhessen. Nagy szükség lenne rá, azonban ha mégsem épül fel, akkor megoldjuk valahogy a pótlását.”

A vb-keret
Kapusok
Vogel
Soma 97 FTC
Csiszár Boldizsár 97 Eger
Vértes Dániel 99 Uvse

Mezőnyjátékosok
Nagy
Ádám 98 OSC
Lukács Dorian 97 Miskolc
Sélley-Rauscher Domonkos 97 UVSE
Kókai Tibor 97 Szentes
Zerinváry Lóránt 98 KSI
Vadovics Viktor 98 Miskolc
Burián Gergely 98 Vasas
Csacsovszky Erik 97 Pécs
Teleki András 98 KSI
Simon Henrik 97 Vasas
Fekete Gergő 2000 Debrecen
Manhercz Krisztián 97 Szeged
Szatmári Kristóf 97 Szolnok
Biros Barnabás 97 Eger
Sugár Péter 98 BVSC
Baksa Benedek 2000 UVSE

A 19. FINA Férfi Junior Világbajnokság (agusztus 5-13., Belgrád) csoportbeosztása

A-csoport: Egyesült Államok, Oroszország, Görögország, Puerto Rico, Irán

B-csoport: Hollandia, az amerikai kontinensről érkező csapat, Spanyolország, Horvátország, Japán

C-csoport: Új-Zéland, Ausztrália, Argentína, Szerbia, Kína

D-csoport: Olaszország, Magyarország, Egyiptom, Kanada, Dél-Afrika


Vízilabda hírek
Utánpótlás
Utánpótlás - Férfi junior válogatott
junior horkai