cover image
Egyéb

A Szolnok is kipróbálhatta a Duna Arénát

2017. május 18. 21:38

A juniorválogatottal kétkapuzott a Szolnoki Dózsa-Közgép, amely a Bajnokok Ligája hatos döntője előtt most próbálhatta ki először a Duna Arénát.

„Hatalmas a tér, kicsit már olyan, mintha nyitott uszoda lenne” – jegyezte meg Kósz Zoltán a Duna Arénában, amelyet most próbálhatott ki először a Szolnoki Dózsa-Közgép, amely jövő hétvégén itt szerepel majd a Bajnokok Ligája hatos döntőjében. A friss magyar bajnok másodedzője elmondta, azért is hasznos egy ilyen edzés, mert a lövéseknél, passzoknál nagyon fontos a térérzet, s így egy kicsit belakja a Szolnok az új uszodát.

Ahol ráadásul edzőmeccset is játszott, hiszen Horkai György juniorválogatottja csütörtökön a Szolnokkal, míg pénteken az Egerrel kétkapuzik, ami segíti a két klub felkészülését a BL-re, a fiatalok pedig a két legjobb magyar együttessel szemben mutathatják meg magukat. Sőt, Szatmári Kristóf saját csapattársaival szemben bizonyíthatott, mivel a Szolnok ifjú szélsője ezúttal a juniorok közt szerepelt. A szolnokiak múlt szerdán lettek bajnokok Egerben, hétvégére pihenőt kaptak a játékosok, míg a hét elején keményebb edzések voltak terítéken.

„Nagyon jó a csapatunk, és a juniorválogatott ellen támadásban ez érződik is, de ha a védekezést és az egész kétkaput nézem, olyan volt, mintha nyolc nap alatt elfelejtettünk volna vízilabdázni – mondta Cseh Sándor edző a gyakorlást követően. – Ezért is szerveztük ezt a gyakorlást, hiszen ebben az uszodában fogunk játszani, ami teljesen új közeg volt nekünk. Nem készültük külön erre a kétkapuzásra, ezért is volt látványos, hogy az alapdolgokban is hibáztunk. Hétfő, kedd környékén már mindenkinek sokkal koncentráltabbnak kell lennie.”
fotó: Madar Dávid

fotó: Madar Dávid

 
A hatos döntőre még kaphatók jegyek, szóval, aki nem akar lemaradni, keresse a jegyed.hu oldalt – fantasztikus jegyáron részese lehet naponta a várhatóan nem mindennapi hangulatnak, a Duna Aréna első nemzetközi eseményének!

Bajnokok Ligája, férfiak, Final Six, Budapest, Duna Aréna
A program

Május 25., csütörtök – négy közé jutásért:
Olympiakosz–Jug Dubrovnik, 19:00
ZF-Eger–AN Brescia, 20:30

Május 26., péntek – elődöntő
Az 5. helyért, 17:30
Olympiakosz/Jug Dubrovnik-Pro Recco, 19:00
ZF-Eger/AN Brescia-Szolnoki Dózsa-Közgép, 20:30

Május 27., szombat
A 3. helyért, 15:15
Döntő, 16:45
Vízilabda hírek
Final Six Budapest - Hírek
szolnok juniorvalogatott ketkapu duna arena dagaly