cover image
Egyéb
Utánpótlás
Női

„A dacos nőnél nincs veszélyesebb”

2017. szeptember 6. 18:12

Egy nagy meccs és nagy győzelem után kivételesen nem a melegítő-medencében búsultak a lányok, mint az előző napokban, hanem az uszoda kertjében dumálták ki magukból a boldogsággal vegyes feszültséget. Petrovics Mátyást közülük rángattuk ki néhány percre.

Ahogy beszámoltunk róla, a magyar női junior-válogatott 8-5-re nyert Ausztrália ellen, így bejutott a legjobb nyolc közé a voloszi junior vb-n. A csata után Petrovics Mátyás értékelt.

„Láttál már néhány meccset az elmúlt iksz évben, nem kell ecsetelni, mi folyt itt... Vesztes meccs után a kiállítási arányra hivatkozni magyarázkodás, győztes meccs után baromság, úgyhogy ezen lépjünk is túl. Illetve, annyiben mégiscsak fontos, hogy a nyomás alatt sikerült a második negyedre totálisan feltüzelni a lányokat. Előhoztuk belőlük a dacot. Azt pedig tudjuk, hogy egy dacos nőnél nincs veszélyesebb. Ez egyrészt a védekezésben köszönt vissza, másrészt abban, hogy akkor mi is beleálltunk kőkeményen minden egyes szituációba. Ha már így szórtak minket, akkor nem voltunk szívbajosak, igen, ha az kellett, átugrottunk a fejükön, átrántottuk őket kőkeményen, hogy jöjjön minél több lefordulás, mert csak ezzel jutottunk valamire. Az volt a legfontosabb, hogy a második negyedben túléltük azt a rettenetes szakaszt, amikről őröltek minket elöl iszonyat módon, miközben hátul sorra kaptuk a hátrányokat, ráadásul rögtön a negyed elején elvesztettük Farkas Tamarát, mert kipontozták.
Igazából úgy néz ki, mi többet tanultunk róluk, mint ők rólunk a közös edzőtáborozás során. Semmi olyat nem csináltak, amivel megleptek volna minket, mi viszont minden egyes mozdulatukra készültünk például hátrányban, pontosan tudtuk, mi miután következik, és ami legalább ennyire fontos, tökéletesen meg is valósítottunk mindent. Gina fantasztikusan védett, és az egész csapat remekül harcolt. A vébé előtt azt mondtam a lányoknak, egy ilyen eseményen mindenkinek lesz egy-egy meccsen egy-egy momentuma legalább. Lehet, hogy egy kulcsfontosságú blokk, egy passz, vagy csak két percig úszik le-fel, viszont úgy segít be a védekezésbe vagy támadásba, ami később sokat számít. És azt gondolom, hogy ma mindenki hozzátette a maga momentumát.
Holnap jönnek a spanyolok, mit mondhatnék – nagyon jók, esélyesebbek, viszont végignézték a mai mérkőzést, és hát láthatták, amit láttak: azért ez nekik is üzenet volt.”
Vízilabda hírek
Utánpótlás - Női junior válogatott
női junior
U20
faragó tamás
petrovics mátyás