cover image
Egyéb
Utánpótlás
Férfi

A bronzéremért játszhat a csapat

2017. szeptember 15. 18:58

A máltai U17-es fiú Európa-bajnokság elődöntőjében a Horváth János irányította magyar válogatott 11–9-es vereséget szenvedett Spanyolországtól, így a 3. helyért játszhat majd vasárnap 18 órától Oroszország ellen.

„A spanyol négy közé jutása sem meglepetés, vigyázni kell velük, kemény csapat, fel kell venni a kesztyűt, és a fórokat be kell lőni” – vezette fel az elődöntőt Horváth János, a mezőny egyetlen veretlen mieink szakvezetője. Spanyolország a csoportjában Romániát 21-7-re, Németországot 13-8-ra győzte le, Olaszországtól 13-10-re kapott ki. A nyolcasddöntőben aztán Törökországot takaréklángon égve 10-8-ra, majd a negyeddöntőben Szerbiát padlógázzal 11-8-ra győzte le.

Jobban aligha indulhatott volna a Märcz Tamás szövetségi kapitány által is a helyszínen megtekintett parti: alig telt el egy perc, két akciógóllal (Bóbis Botond, Vékony Ákos) jeleztük, nincs pardon, ám az ellenfél a szerbek legyőzésétől olyan erőt kapott, hogy szintén egyértelműen csak és kizárólag az Eb-aranyban gondolkodik. Ezt nyomatékosítva a negyedből hátralévő hét percben öt gólt lőtt a Grieszbacher Márk által őrzött kapuba. Így – miután Fodor Olivér belőtt egy fórt – 3–5 állt a táblán.

A második menet elején pedig 3–6 (Bernat Carne Sanahuja harmadik találatát szerezte), igaz Baksa Benedek gyorsan kozmetikázott, majd Dala Döme szólt hozzá a meccshez. Ezzel azonban el is lőttük a negyedben az összes puskaporunkat, miközben odaát a spanyoloknak minden sikerült. Zsinórban négyet lőttek, ismét eredményes volt többek között a szerbeknek ötöt vágó Carne, vezérletével, nyolc akciógóllal 10–5-re vezetett nagyszünetben a rivális.

Bajban voltunk, de nem reménytelen helyzetben – főleg ha azt vesszük, hogy a horvátok és a montenegróiak ellen is nagy hátrányból állt fel a csapat. Térfélcsere után bejött a kapuba Lampert Márk, Baksa szépített ötméteresből, ám válaszul Carne, a CN Terrassa tehetsége már az ötödik akciógólját jegyezte. Konarik Ákos fórból szépített, majd hosszú gólcsend következett, ami nem segítette a helyzetünket. A negyed végén Bóbis hozta fel a csapatot mínusz háromra, volt tehát még remény.

Az utolsó menetben sokáig eredménytelenül gyűrték egymást a felek, 3:35-tel a vége előtt Dala hozta fel a mieinket két gólra (9-11), majd kivédekeztük egy hátrányt, sőt előnybe kerültünk! Kihagytuk. Nem sok, 1:07 volt hátra, amikor időt kértünk, mindent egy lapra feltéve igyekeztünk. Hiába, az eredmény nem változott – vasárnap 18 órától a bronzéremét küzdhet Oroszország ellen.
 
U17-es fiú Európa-bajnokság, Málta
Elődöntő
 
HUNESP4.jpg Magyarország-Spanyolország 9-11 (3-5, 2-5, 3-1, 1-0)
Gólszerzők: Baksa B. 2, Bóbis B. 2, Dala D. 2, Fodor O., Konarik Á., Vékny Á., ill. Carne 5, Pont 2, Rodriguez 2, Torras, Garcia
(Teljes jegyzőkönyv: itt)

Montenegró-Oroszország 8-7 (2-2, 1-1, 1-2, 4-2)

Az 5-8. helyért
Görögország-Szerbia 7-9
Olaszország-Horvátország 10-7

Az Eb teljes eredménysora:
itt
 
Az Eb-csapat
Kapusok: Grieszbacher Márk, Lampert Márk
Mezőnyjátékosok: Fodor Olivér, Schmölcz Norman, Dala Döme, Konarik Ákos, Szőke Benedek, Fekete Gergő, Bóbis Botond, Tóth Gyula, Szieben László, Vékony Ákos, Baksa Benedek
Vízilabda hírek
Utánpótlás - Fiú ifjúsági válogatott
horváth János
ifiválogatott
málta