Ünnepélyes vacsorával köszöntötték az U15-ös válogatottat

2019. április 09. 16:20

A zágrábi Európa Kupa nyolcas döntőjéről délután hazatérő, aranyérmes férfiválogatottunk után az U15-ös Eb-selejtezőn az élen végző 2004-es válogatottat köszöntötte hétfőn este Vári Attila, a Magyar Vízilabda Szövetség elnöke.

Mint arról korábban beszámoltunk, március 28. és 31. között négy európai nagyvárosban (Nizza, Koper, Podgorica, Tbiliszi) huszonkét nemzet korosztályos válogatottja csapott össze a nyári, bulgáriai kontinensbajnokságon való részvételért. Varga Tamás és Nádor Zsombor tanítványai a C-jelű kvintettben harcoltak a továbbjutást jelentő első négy pozíció egyikéért, a házigazda Montenegróval, Moldáviával, Oroszországgal és Törökországgal egyetemben. A magyar kiválóságok valamennyi akadályt sikerrel vették, az oroszokat nagy csatában, 12-10-re, a törököket 17-3-ra, a moldovaiakat 20-4-re, a vendéglátó montenegróiakat pedig kilenc találattal, 15-6-ra győzték le. A mieink tehát csoportjukat megnyerve, veretlenül kvalifikálták magukat a 2004-es korosztály történetének első Európa-bajnokságára.

„Nagyon büszkék vagyunk a fiatalokra, akik a podgoricai csoportselejtezőt megnyerve kvalifikálták magukat a korosztály nyári, bulgáriai kontinensbajnokságára. A nemzetközi szövetség kezdeményezése alapján ettől az évtől ugyanis az U15-ös korosztály is megméretheti magát az Európa-bajnokságon"
- kezdte Vári Attila.

„A gyerekek a saját korosztályukkal kóstolhattak bele egy világesemény mindennapjaiba. Az utánpótlás bizottság szakmai döntése alapján a Magyar Vízilabda Szövetség minden olyan világeseményen biztosítja számukra a részvételt, amely a fejlődésüket szolgálja. A megreformált utánpótlás-nevelésnek köszönhetően szeretnénk ehhez a legmodernebb társtudományi hátteret alkalmazni. Természetesen a sport mellett legalább ilyen lényeges a tanulás, sporteredményt csak tanult fiatalokkal lehet elérni. Reméljük, hogy évek múlva a felnőtt válogatottság ajtaján fognak kopogtatni a gyerekek" - fogalmazott Sydney és Athén olimpiai bajnoka. 

„Köszönjük Vári Attilának, a Magyar Vízilabda Szövetség elnökének az ünnepélyes köszöntést, a gyerekeknek és nekünk edzőknek is nagyon jól esett ez a gesztus! Jó volt ilyen családias hangulatban búcsúzni a csapattól, köszönöm a szövetség támogatását, a korosztályos edzők munkáját, a gyerekeknek pedig az elmúlt másfél évet!" - fejezte ki háláját Varga Tamás, a 2004-es válogatott edzője.
BENU Férfi Magyar Kupa

BVSC-Zugló - Szolnoki Dózsa

2020. szept. 26. 16:15

BENU Férfi Magyar Kupa

FTC-Telekom - A-Híd VasasPlaket

2020. szept. 26. 17:45

BENU Férfi Magyar Kupa

-

2020. szept. 27. 18:45

BENU Férfi Magyar Kupa

-

2020. szept. 27. 20:15

Férfi OB I

PVSK Mecsek Füszért - Honvéd

2020. okt. 03. 16:00

Férfi OB I

UVSE Hunguest Hotels - ZF-Eger

2020. okt. 08. 18:30

Férfi OB I

Szolnoki Dózsa - OSC ÚJBUDA

2020. okt. 10. 16:45

Női válogatott: MOB-elnöki látogatás Egerben (Fotók: Derencsényi István)
E.ON OB I: FTC Telekom Waterpolo-BVSC-Zugló 13-9 (Fotók: Dobos Sándor)
Közreműködők, egyesületek
Bizottságok