cover image
Egyéb
Utánpótlás

Ezüstérmes a 2004-es fiú válogatott a rangos Húsvét-kupán!

2019. március 23. 13:22

A Varga Tamás irányította csapat 32 órán belül négy mérkőzését lejátszva, Olaszországot és Horvátországot legyőzve 6 ponttal lett második a házigazda szerbek mögött. A szakvezető a torna után kijelölte a jövő heti Eb-selejtezőre utazó keretét.

A hagyományos Húsvét-kupát ezúttal a szerbiai Óbecsén rendezték, ahol a Varga Tamás, Nádor Zsombor vezette 2004-es fiú válogatottunk ezüstérmes lett! Az eredmény több szempontból is kiemelendő. Kezdjük azzal, hogy a torna színvonala ezúttal is ötcsillagosnak nevezhető, lévén öt kiemelkedő együttes vetélkedett egymással: a mieink és a hazaiak mellett a horvátok, a montenegróiak és az olaszok voltak a mezőny tagjai.

A sort folytathatjuk azzal, hogy a háromnapos torna beosztása alapján a magyar válogatott játszotta a legrosszabb ritmusban a találkozóit, lévén az első és a második napon egyaránt két meccse volt, és ő lett a harmadik napra a pihenő csapat. Így 32 órán belül csapott össze négy ellenfelével, akik közül kettőt legyőzött (olasz, horvát), egytől pedig úgy kapott ki (montenegrói), hogy a negyedik negyedben neki állt a zászló.

De hallgassuk kétszeres olimpiai bajnokunk, Varga Tamás beszámolóját!

„Kezdjük ott, hogy az utazás előtt első számú kapusunk, Galambos Marcell lovaglóizom-sérülést szenvedett, aminek kezelése nem volt egyszerű feladat, lévén nem csak posztja miatt fontos láncszeme a csapatnak, hanem egyenesen ő a csapatkapitányunk. Tizennyolc játékost vittünk ki, és nem minden mérkőzésen a legerősebb összeállításban játszottunk, aminek egyszerű az oka: miután ez egy felkészülési torna volt a jövő heti Európa-bajnoki selejtező előtt, az volt a cél, hogy minden számításba vehető játékos lehetőséget kapjon a bizonyításra. Így tiszta lelkiismerettel hirdethettünk a torna után keretet. A roppant színvonalas tornán az első meccset a szerbek ellen kissé megilletődötten játszottuk le, ami nem csoda, hiszen a gyerekek régen voltak így együtt. Egyértelműen ez volt a leggyengébb meccsünk, végig a hazaiak domináltak, bár a negyedik negyedet 6-6-tal kezdtük. Az első nap estéjén az olaszok ellen parádésan játszottunk, elöl és hátul egyaránt jobbak voltunk. Másnap reggel ismét vízben voltunk, nem állítanám, hogy pihenten… Montenegró 7-5-re győzött, de csak dicsérni tudtam a csapatomat. Az első három negyedben mi domináltunk, végig mi vezettünk, majd a negyedikben 5-5-nél egy percen belül kétszer is ötméterest harcoltunk ki. Sajnos mindkettő kimaradt, ők pedig találtak egy gólt, majd az utolsó fél percben egy kivédekezett támadás után lepattanóból megszerezték a hetedik góljukat. Kikaptunk, de egy rossz szavam sem lehetett. A csapat erejét bizonyította, hogy utána este a legnagyobb iramot diktáló horvátok ellen 5-8-ról fordítva 12-9-re nyertünk, s végül ezüstérmesek lettünk! A mélyvízbe dobott két kapusunk, Gyapjas Viktor és Csite Lóránd a meccseket felezve is végig szenzációsan védett, a sorból csak a szerb meccs lógott ki, de ahogy említettem, akkor az egész csapat kicsit bizonytalan volt.”
csuviek2.jpg

A tornát mindenkit legyőzve Szerbia nyerte, de az eredményekből is kitűnik, minimálisak a különbségek a felek között. A találkozókat a helyszínen tekintette meg Vincze Balázs, a fiú tehetséggondozó utánpótlás szövetségi kapitánya is.

A 18-as keretből a szakmai stáb megnevezte a kotori Európa-bajnoki selejtezőre utazó csapatot is – a mieink sorrendben az oroszokkal, a törökökkel, a moldovaiakkal és a montenegróiakkal mérik össze majd az erejüket.

Varga Tamás a Húsvét-kupa kapcsán még kitért a klubedzők munkájára is, mint hangsúlyozta: „Szeretnék köszönetet mondani az országos gyerekcsapatok edzőinek, mert a játékosok kiváló állapotban érkeztek a válogatotthoz! Ezt bizonyítja, hogy 32 órán belül négy kőkemény meccsen sikerült nagyszerűen helytállnunk. Ennek ékes példája az említett horvátok elleni fordítás, ami szívről, csapategységről, küzdőszellemről és jó kondicionális állapotról árulkodik.”

Húsvéti kupa, nemzetközi 2004-es torna, Óbecse
Eredmények
1. nap:
Horvátország-Olaszország 8-5, Magyarország-Szerbia 7-10, Montenegró-Horvátország 9-9, Olaszország-Magyarország 5-10

2. nap: Magyarország-Montenegró 5-7, Szerbia-Olaszország 8-6, Montenegró-Szerbia 9-15,
Horvátország-Magyarország 9-12

3. nap: Olaszország-Montenegró 11-6, Szerbia-Horvátország 11-10

A torna végeredménye: 1. Szerbia 12, 2. Magyarország 6, 3. Horvátország 4, 4. Montenegró 4, 5. Olaszország 3

A Húsvét-kupa ezüstérmes magyar csapata
Kapusok: Csite Lóránd, Gyapjas Viktor
Mezőnyjátékosok: Barics Bence, Bede Marcell, Biros Samu, Deák Máté, Fekete Paolo, Gaszt Roland, Kis Ferenc, Lengyel Bálint, Mészáros Bálint, Nagy Ákos, Országh Mihály, Pető Ádám, Szalai Péter, Szenczi Dániel, Tymcyna Máté, Szabó Gergő
 
Az Európa-bajnoki selejtezőre utazó magyar válogatott
Kapusok: Csite Lóránd (Honvéd), Gyapjas Viktor (FTC)
Mezőnyjátékosok: Barics Bence (UVSE), Biros Samu (Eger), Deák Máté (KSI), Fekete Paolo (UVSE), Gaszt Roland (Pécs), Kis Ferenc (Debrecen), Mészáros Bálint (BVSC), Nagy Ákos (KSI), Országh Mihály (KSI), Pető Ádám (KSI), Szalai Péter (OSC), Tymcyna Máté (Eger), Szabó Gergő (FTC)





Vízilabda hírek
Utánpótlás
2004-es fiú válogatott
varga tamás
húsvét-kupa