Legyőztük az oroszokat, 7. a csapat

2018. szeptember 02. 14:09

A minszki U19-es fiú Európa-bajnokságon a Tóth Kálmán irányította együttes 9–6-ra nyert a helyosztón – a győzelem egyben vb-kvalifikációt is jelent! Az Európa-bajnok Görögország lett, hiszen a fináléban 14-12-re legyőzte Montenegrót. A bronzérmet Spanyolország szerezte meg.

Fotó: Maria Seryakova

Miközben a szakemberek még mindig a görög válogatott csodájáról értekeztek (mint beszámoltunk róla, a szombati elődöntőben 8-0-ragyőzte le Horvátországot), kora délután a csalódott magyar és orosz válogatott csapott össze a minszki medencében. Viszont a tét nem volt kicsi, hiszen a 7. hely vb-kvalifikációt jelent!

Mindkét oldalon a jó védekezés dominált: a mieink kimondottan jól szűrték meg az ellenfél bejátszási kísérleteit, képesek voltak szabályosan semlegesíteni az orosz attakot, így kevésszer kellett emberhátrányban játszaniuk, pluszban Mizsei Márton is jól védett. A szokás szerint kiomdottan keményen pólózó rivális emberhátrányos védekezésben jeleskedett, így kevés gól született a mérkőzésen.

A nagyszünetben 3-2-re vezettünk, a harmadik negyedben egy Magyar Márton akciógólt jegyezhettünk fel. A záró menetben – ahol kinyíltak a gólcsapok – szépítettek az oroszok, de Bóbis Botond két góllal válaszolt, akit Baksa Benedek villanása követett, így kézben tartotta a csapat a mérkőzést. Izgulni nem kellett, a vége 9–6 lett, így a helyosztót megnyerve 7. helyen végzett a magyar válogatott, ott lehet a jövő évi világbajnokságon!

„Az orosz válogatott fizikálisan rettentően erős, ezt igyekszik is kihasználni a meccsein, amelyek többsége verekedésbe torkollik – így volt ez szombaton is, ami után az egyik olasz gyereket műteni is kellett. A támadásokhoz felérés óriási igénybevételt jelentett, ezért jöttek a hibák. Az egyenkénti tíz kiló mínuszt fel kellett törni, ezért volt eleinte a kevés gól. De a játékosaink mindent dicséretet megérdemelnek, nem ijedtek meg, oroszlánként küzdöttek azért, hogy meglegyen a 7. hely, az ezzel járó világbajnoki kvalifikáció” – értékelt Tóth Kálmán.

Az Európa-bajnok Görögország lett, hiszen a fináléban 14-12-re legyőzte Montenegrót. A bronzérmet Spanyolország szerezte meg.
 
U19-es fiú Európa-bajnokság, Minszk

A 7. helyért
Magyarország-Oroszország 9-6 (1-1, 2-1, 1-0, 5-4)
Gólszerzők: Bóbis 3, Baksa 3, Magyar, Sugár, Ágh, ill. Bulanaev 2, Ganiev, Sheikin, Pelkih, Chernyshev
(Teljes jegyzőkönyv: itt)
 
A magyar válogatott kerete
Kapusok: Bányai Márk (KSI), Mizsei Márton (BVSC)
Mezőnyjátékosok: Ágh György (BVSC), Baksa Benedek (UVSE), Bóbis Botond (KSI), Fekete Gergő (Debrecen), Gál Dávid (FTC), Hajdu Attila (Vasas), Kósa Balázs (KSI), Kürti Dominik (Eger), Lukács Ábel (Kaposvár), Magyar Márton (Eger), Mijic Dávid (Pécs), Sugár Péter (BVSC). Turnai András (FTC). Szövetségi vezetőedző: Tóth Kálmán. Edző: Keszthelyi Tibor
 
További eredmények
Az 5. helyért
Szerbia-Olaszország 4-8
A 3. helyért

Spanyolország-Horvátország 9-8
Döntő

Montenegró-Görögország 12-14BENU Férfi Magyar Kupa

A-Híd VasasPlaket - ZF-Eger

2020. aug. 07. 18:45

BENU Női Magyar Kupa

FTC Telekom - UVSE Hunguest Hotels

2020. aug. 11. 18:00

BENU Női Magyar Kupa

BVSC-Zugló - DUE-Maarsk Graphics

2020. aug. 11. 19:30

BENU Női Magyar Kupa

DUE-Maarsk Graphics - BVSC-Zugló

2020. aug. 28. 17:45

Férfi OB I

FTC-Telekom - A-Híd VasasPlaket

2020. aug. 30. 14:00

BENU MK, Szolnok-Miskolc, 2020.08.06., Hajós-uszoda (Fotók: Kovács Anikó/MVLSZ)
Vízvári György Serdülő Kupa, négyes döntő (Fotók: Kovács Anikó)
Közreműködők, egyesületek
Bizottságok