„Maximálisan elégedett vagyok"

2018. július 23. 18:00

A magyar fiú ifjúsági-válogatott a második helyen zárta Szombathelyen a III. OMV-Kupát, a hazai rendezésű, augusztusi világbajnokság egyik főpróbáját. A csapat szövetségi kapitánya elégedetten értékelte a rangos nemzetközi megméretést.

Fotók: Kondor Noémi

Augusztus 11. és 19. között a világ legjobb 20 csapatának fiú ifjúsági vízilabdázói ugranak a szombathelyi Tófürdő medencéjébe. Péntektől vasárnapig az augusztusi világverseny helyszíne adott otthont a III. OMV-Kupának, melyet az U18-as világbajnokságra való felkészülés jegyében rendeztek meg. A rangos, háromnapos nemzetközi tornán a házigazda magyar válogatott mellett Horvátország, Kanada és Olaszország szállt harcba a győztesnek járó trófeáért. Horváth János együttesének mérlege két győzelem (a nyitónapon Kanadát verték meg tanítványai 26-3-ra, majd a juharlevelesek ellen aratott siker után másnap Olaszország felett győzedelmeskedtek 10-8 arányban), és egy vereség, melyet a tornagyőztes horvátoktól szenvedtek el. A nagy csatában, egy góllal elvesztett "döntő" ellenére elégedetten értékelt a kapitány.

„Csak szuperlatívuszokban tudok beszélni az OMV-Kupáról, fantasztikusak voltak a körülmények, a szervezés pedig tökéletes. Összességében elégedett vagyok, három nagyon jó napot töltöttünk Szombathelyen és rendkívül hasznos tornán vagyunk túl. Játszottunk egy felvezető meccset Kanadával, majd két nagyon erős mérkőzés következett, Olaszország és Horvátország ellen. Mivel húsz játékossal vágtam neki a tornának, ezért meccsről meccsre hét-hét játékost cseréltem - nem volt olyan, hogy kétszer ugyanabban az összeállításban játszottunk volna. Ez azt is jelenti, hogy az általam elképzelt legerősebb összeállítást nem dobtam be a mélyvízbe, hiszen tesztelni akartam a csapatot, és választ kapni azokra a kérdésekre, melyek még nyitottak voltak számomra. Élesben tudtuk gyakorolni azokat a taktikai elemeket, melyeket eddig csak az edzéseken sikerült, maximálisan szolgálta tehát a felkészülésünket ez a torna. Az eredmény az én szempontomból ezúttal másodlagos volt, ennek ellenére úgy érzem, nem vallottunk szégyent. Az olaszok ellen magabiztosan nyertünk - a 10-8 talán rájuk nézve hízelgő -, míg Horvátország ellen volt két csodálatos negyedünk, ahol vezettünk öt góllal, 7-2-re, onnan állt fel szép lassan ellenfelünk. Cserélgetnem kellett és forgatnom a sorokat, hogy információt szerezzek, és végül buta fegyelmezetlenségek miatt kaptunk ki egy találattal. Mivel azonban a horvátok a legerősebb csapattal állt ki, ezért maximálisan elégedett vagyok” - fogalmazott Horváth János.

 
„Ami ebből is látszik, hogy a világbajnokság mezőnye borzasztóan kiegyenlített - a tornán három csapat vett részt a legjobb nyolcból, akik közül bárki bárkit megverhet. Augusztusban vár még ránk egy megméretés Szerbiában, ahol a két csoportellenfelünk, a görög és az orosz válogatott kivételével mindenki ott lesz a nagy csapatok közül. Egy hétre rá pedig kezdődik a világbajnokság, van még három hetünk tehát, hogy összecsiszoljuk a játékunkat. A célunk nem titkolt, világbajnokok szeretnénk lenni” - bizakodott a fiatalok mestere.

  
Az OMV-Kupán résztvevő keret
Kapusok: Grieszbacher Márk (KSI), Korom Dániel (Vasas), Tóta Gergő (Eger)
Mezőnyjátékosok: Aranyi Máté (UVSE), Baksa Benedek (UVSE), Bóbis Botond (KSI), Csorba Tamás (BVSC), Dala Döme (UVSE), Ekler Bendegúz (AVUS), Fekete Gergő (Debrecen), Fodor Olivér (BVSC), Konarik Ákos (UVSE), Sári András (Eger), Schmölcz Norman (KSI), Sólyom Levente (BVSC), Szeghalmi Zsombor (Szolnok), Szieben László (UVSE), Szőke Benedek (FTC), Tóth Gyula (Szentes), Vékony Ákos (KSI)

III. OMV-Kupa - Nemzetközi Férfi Utánpótlás Torna 
Szombathely, 2018. július 20-22. 
 
Eredmények

Magyarország-Kanada 26-3 (7-2, 8-0, 8-0, 3-1) 
Magyarország: Tóta G., Ekler B. 3, Szőke B., Sólyom L. 4, Tóth Gy. 2, Sári A. 2, Dala D. 5, Szieben L. 1, Csorba T. 3, Arami M. 2, Konarik Á. 3, Fodor O. 1, Korom D.
Olaszország-Horvátország 8-13 

Magyarország-Olaszország 10-8 (2-2, 4-2, 2-2, 2-2) 
Magyarország: Grieszbacher M., Fekete G. 1, Dala D., Tóth Gy. Szőke B. 1, Bóbis B., Szeghalmi Zs. 2, Vékony Á., Baksa B. 3, Schmölcz N. 2, Szieben L., Fodor O., Korom D.
Horvátország-Kanada 24-5

Magyarország-Horvátország 9-10 (4-1, 3-2, 1-5, 1-2)
Magyarország: Grieszbacher M. - Sólyom L., Csorba T., Bóbis B. 1, Konarik Á. 2, Vékony Á., Sári A., Fekete G. 3, Aranyi M. 1, Schölcz N. 2, Szeghalmi Zs., Ekler B., Tóta G.
Kanada-Olaszország 1-14
 
A torna végeredménye
1. 
Horvátország
2. Magyarország
3.
 Olaszország
4. Kanada
 
A szűkített U18-as fiú vb-keret
Kapusok:
Grieszbacher Márk (KSI), Korom Dániel (Vasas), Tóta Gergő (Eger)
Mezőnyjátékosok: Aranyi Máté (UVSE), Baksa Benedek (UVSE), Bóbis Botond (KSI), Csorba Tamás (BVSC), Dala Döme (UVSE), Ekler Bendegúz (AVUS), Fekete Gergő (Debrecen), Fodor Olivér (BVSC), Konarik Ákos (UVSE), Schmölcz Norman (KSI), Szeghalmi Zsombor (Szolnok), Szieben László (UVSE), Tóth Gyula (Szentes), Vékony Ákos (KSI)Vízilabda Európa bajnokság 2018

Olaszország - Magyarország

2018. júl. 23. 18:30

Vízilabda Európa bajnokság 2018

Szerbia - Magyarország

2018. júl. 24. 17:00

33. Európa-bajnokság, HUN-NED- 2018.07.22. (Fotók: Kovács Anikó)
OMV-KUPA NEMZETKÖZI IFITORNA, 2018.07.22. - FOTÓK: KONDOR NOÉMI
Közreműködők, egyesületek
Bizottságok