cover image
Egyéb
Utánpótlás
Férfi

Junior ezüstérem Varasdról

2018. július 22. 17:50

A Tóth Kálmán irányította U19-es válogatott Görögország mögött, a dobogó második fokán zárta a hétvégén a horvátországi Varasdon megrendezett nemzetközi felkészülési tornát. Az őszi, minszki kontinensbajnokságra készülő juniorok Szerbiát, Montenegrót és Horvátországot is maguk mögé utasították.

Tóth Kálmán tanítványainak mérlege két győzelem, egy döntetlen és egy, a későbbi tornagyőztes Görögország ellen elszenvedett vereség.
 
A junior-válogatott kapitánya így értékelt a horvátországi tornát követően: „Nagyon jól megszervezett, rangos ötcsapatos tornán vagyunk túl, mely nagyon jót tett nekünk és a lelkeknek egyaránt. Ez a '99-es korosztály egy foghíjas korcsoport, ráadásul az is nehezíti a felkészülésünket, hogy a fiatalabbak a szombathelyi ifjúsági világbajnokságra készülnek. Ám ez nem azt jelenti, hogy ha az ember edzéselmélet tekintetében tervszerűen dolgozik és követi a legújabb taktikai valamint technikai trendeket, abból ne jönne ki egy hatékony fejlődés. Ebben erősített meg a hétvégi, varasdi a torna is, és tölt el hatalmas boldogsággal. Ezt tudom megígérni a játékosoknak is, hogy a nyár folyamán hatékony fejlődésen mennek keresztül - nekünk, mint nevelőedzőknek legalább olyan fontos ez, mint az eredményesség!” 

Majd a riválisokra is kitért: „Ellenfeleink várhatóan hasonló erőt fognak képviselni a minszki kontinensbajnokságon is, bár egy-két játékos még csatlakozhat hozzájuk - van aki a barcelonai Európa-bajnokságról érkezik majd. Korábban nekünk voltak Manherczek, Vogelek, Zalánkik, akik megtolták a csapat szekerét, most a görögöknek és a montenegrióiaknak is van egy-egy ilyen húzóembere. Nekünk azonban nem ezt kell néznünk, hanem azt, hogy jó úton járunk, és bár lyukas a korosztály, tervszerű munkával a legjobbak között tudunk maradni. Köszönöm kollégáimnak a munkáját, Keszthelyi Tibor és Bors László kapusedző egyaránt markásan kiveszi a részét a dolgos mindennapokból.” 

A csapat tagjai: Ágh György, Bányai Márk, Gál Dávid, Hajdu Attila, Horvát Ákos, Jókai Miklós, Kósa Balázs, Kürti Dominik, Lukács Ábel, Magyar Márton, Mizsei Márton, Mladoniczky Tibor, Sugár Péter, Turnai András, Vad Levente
 
Junior Nemzetközi felkészülési torna (Horvátország, Varasd)

Magyarország-Horvátország 9-8 (3-3, 1-2, 3-2, 2-1)
Gólszerzők:
Magyar 3, Kürti 2, Kósa 2, Ágh, Sugár

Magyarország-Szerbia 10-10 (1-3, 3-2, 2-2, 4-3)
Gólszerzők:
Magyar 4, Kósa 2, Mladoniczky, Ágh, Gál, Hajdu

Görögország-Magyarország 12-8 (2-1, 4-4, 3-2, 3-1)
Gólszerzők:
Magyar 3, Gál 2, Kürti, Sugár, Kósa

Montenegró-Magyarország 7-12 (1-2, 3-3, 2-2, 1-5)
Gólszerzők:
Kósa 4, Lukács 2, Kürti, Magyar, Ágh, Gál, Hajdu, Sugár

A torna végeredménye
1.
Görögország
2. Magyarország
3.
Szerbia
4. Montenegró
5. Horvátország
Vízilabda hírek
Utánpótlás - Férfi junior válogatott