Egyéb
Felnőtt Válogatott
Női

Női Világliga, 2. forduló: 103 gól Pekingben

2013. június 2. 20:42

Egyelőre nem a védelmeké a főszerep a női Világliga Szuperdöntőjében, az olasz–kanadai meccsen például 35 gól esett a rendes játékidőben.

Több mint száz gól – egészen pontosan 103 – esett a Szuperdöntő második napján rendezett négy csoportmeccsen.
Az első találkozón az amerikaiak simán legyalulták az oroszokat, félidőben 9-4-re, három negyed után 12-5-re vezetett az első nap a kínaiaktól némi meglepetésre szétlövésben kikapó olimpiai címvédő. Az oroszok hiába kaptak 10 emberelőnyt, csupán hármat lőttek be, így esélyük sem lehetett; a végén kissé kozmetikáztak az eredményen, ám két nap után így is nyeretlenek.
A másik csoportban a spanyolok nagyot küzdve legyűrték az ausztrálokat: a tengerentúliak még a negyedik rész elején is 8-7-re vezettek, ám eztán a hispánok három gólt szereztek zsinórban – Anni Espar négy gólig jutott –, és behúzták a meccset.
A nap zárótalálkozója elképesztő gólözönt hozott, a második negyedben nyolc perc alatt 12 találat esett, igazságos elosztásban, bár korántsem egymás után, hiszen a kanadaiak ekkoriban 11-6-ra vezettek. Az olaszok azonban elkezdtek visszazárkózni, elsősorban az emberelőnyöknek köszönhetően, melyekből kaptak dögivel (16-6 volt a fórok aránya), ráadásul kivételesen jó százalékban értékesítették (16-ból 11-szer találtak be). A negyedik negyedben még mindig 17-15 volt a kanadaiaknak, ám a meccs utolsó három gólját az olaszok szerezték: a mindent eldöntő találatot Emmolo vitte be, három másodperccel a duda előtt, természetesen emberelőnyből.

Eredmények, 2. forduló

A-csoport
Magyarország–Kína 14-13
Egyesült Államok–Oroszország 13-9
Az állás: 1. Magyarország 6 pont, 2. Egyesült Államok 4, 3. Kína 2, 4. Oroszország 0.
Az utolsó fordulóban: Magyarország–Egyesült Államok, Kína–Oroszország

B-csoport
Spanyolország–Ausztrália 10-9
Olaszország–Kanada 18-17
Az állás: 1. Spanyolország 6, 2. Ausztrália 3, 3. Olaszország 3, 4. Kanada 0.
Vízilabda hírek
Női válogatott