cover image
Egyéb

A női döntő 2. mérkőzése következik!

2018. május 4. 15:03

A bajnoki finálé első összecsapását az UVSE nyerte. A Dunaújváros szombaton otthon egyenlítene, a címvédő azonban bízik abban, újra jobb lesz, és egy lépésre kerül az aranyérem megszerzéséhez. A 15 órakor kezdődő csatát az M4 Sport élőben közvetíti.

„Annak ellenére, hogy többször is hangsúlyoztam, a számomra igazán mérvadó a válogatott edzéseken, mérkőzéseken látott teljesítmény, természetesen árgus szemekkel figyelem a bajnoki döntőt is, hiszen ilyen tét mellett is megmutatkozik a játékosok kvalitása. Bízom benne, a játéké lesz a főszerep, és jó mérkőzést látunk” – fogalmazta meg várakozásait Bíró Attila, válogatottunk szövetségi kapitánya (vele itt olvasható a csütörtöki nagyinterjú), aki az első parti után csapatával a szentpétervári Világliga-selejtezőn járt. Keretében öt UVSE-pólós (Gangl Edina, Csabai Dóra, Keszthelyi Rita, Szücs Gabriella és Parkes Rebecca) és négy újvárosi (Garda Krisztina, Gurisatti Gréta, Horváth Brigitta, Vályi Vanda) járta meg Oroszországot, igaz Parkes aztán betegsége miatt sajnos nem játszhatott. A center a szombati meccsen várhatóan ott lesz a vízben, míg a túloldalon minden bizonnyal a válogatott összecsapást szintén betegség, illetve sérülés miatt kihagyó Szilágyi Dorottya is bevetésre vár, avagy ahogy ilyenkor szokás, az aranymeccsen mindenki hozzá akarja tenni a magáét a sikerhez.

Az egyik fél harmadik győzelméig tartó párharcban az UVSE szerzett vezetést, hiszen odahaza 7–5-re legyőzte riválisát. A szombati találkozót is közvetítő M4 Sport meglátogatta a csapatot, ahol klasszisát kérdezte. A jó védekezés mellett Keszthelyi Rita szerint az volt a győzelem kulcsa, hogy sikerült kikapcsolniuk a rivális egyik legjobbját, Szilágyi Dorottyát. „Nem szerencse kérdése, hogy egy játékos kipontozódik, ezért tett is a csapat.”

Kétségtelen, taktikailag (is) nagyon érett az UVSE játéka, Benczur Márton vezetőedző mindenre felkészítette együttesét, pontosan tudják, mire érdemes készülniük. Az FTC elleni elődöntő már ékes bizonyíték volt erre, amikor a védekezés egyértelműen Bujka Barbara semlegesítésére épült, aminek tökéletes végrehajtása prognosztizálta a sikert. A fináléban nyilván nehezebb a címvédő dolga, hiszen a dunaújvárosiak között több kimagasló képességű játékos szerepel – az első meccs védekezése mindazonáltal jelezte, erre is van megoldásuk.

MVLSZ_UVSE_Dunaujvaros_noi_donto1_20180425_Madar_David_005.jpgA trónkövetelő természetesen hisz az egyenlítésben, sőt a bajnoki cím megszerzésében – Mihók Attila vezetőedző a LEN-kupagyőzelem adta érzelmi pluszban, a közönség támogatásában, és persze csapata erejében bízik.

Az első meccsen kipontozódott Szilágyi Dorottya a csapategység erejét emelte ki: „Volt időnk feldolgozni ezt a vereséget. Nem gondolom, hogy ez egy nagy vereség volt és ne tudnánk visszajönni belőle. A második találkozó nulláról indul. ugyanennyi esélyünk lesz ezt is megnyerni, mint az előzőt vagy a következőt. Mindig is a csapatjáték volt az erősségünk, az, hogy nálunk nem egy kiemelkedő játékos van, hanem az, hogy mindig belehalunk egymásért a vízbe."

Válogatott társa, Gurisatti Gréta szerint a Dunaújváros felnőtt az UVSE szintjére, és úgy érzi, ezúttal jóval nagyobb sanszuk van bajnoki cím megszerzésére, mint az előző években.

Az újvárosi Fabó Éva Sportuszodában – ahol eddig utoljára 2016. május 11-én rendeztek bajnoki döntőt, s ugyanezen két csapat rendkívül feszült mérkőzésén 8–6-ra nyert az UVSE, meglapozva ezzel a következő összecsapáson megszerzett aranyérmét – 15 órakor kezdődik a találkozó, amelyet az M4 Sport és az m4sport.huélőben közvetít.

MVLSZ_UVSE_Dunaujvaros_noi_donto1_20180425_Madar_David_006.jpgA bronzmérkőzésen is a második felvonás következik: az elsőt a BVSC magabiztosan nyert, így a Népligetben akár már révbe érhet. Persze ehhez az FTC-nek is lehet néhány szava…

Női OB I.
Döntő, 2. mérkőzés – május 5.

Dunaújvárosi Egyetem-Maarsk Graphics–UVSE, 15:00 – tv: M4 Sport
Az egyik fél harmadik győzelméig tartó párharc állása: 1-0 az UVSE javára
(további játéknapok: 10., ha szükséges: 12., 16.)

A 3. helyért, 2. mérkőzés – május 5.
FTC–BVSC-Zugló Diapolo, 17:30
Az egyik fél második győzelméig tartó párharc állása: 1-0 a BVSC javára
(további játéknap: ha szükséges: 12.)
Vízilabda hírek
uvse
dunaújváros
döntő