cover image
Egyéb

Debrecenben döntött a BVSC, egalizált a Szentes és a Vasas

2018. május 2. 20:50

A DVSE huszáros hajrája kevésnek bizonyult, a BVSC egygólos győzelmével eldöntötte az egyik fél 7. pontjáig tartó párharcot - Szűcs Levente tanítványai a Miskolccal csaphatnak össze a nemzetközi kupaindulást jelentő 5. helyért. A 9-12. pozíciókért folytatott küzdelemben a Szentes a Pécs ellen, a Vasas pedig a Kaposvár ellen egyenlített.

Az már rájátszás soron következő fordulója előtt eldőlt, hogy a Miskolc a nemzetközi kupaszereplést érő 5. pozícióért szállhat harcba, miután Sike József tanítványai magabiztosan győzték le a Honvédot, és léptek tovább 7-1-es összesítéssel a play off következő körébe. Az Euro Kupa-indulásról is döntő csatában a másik ágon a BVSC és a DVSE volt érdekelt. Szűcs Levente legénysége már az első negyedben ellépett 4-1-re, félidőben pedig 5-2-re vezetett a zuglói alakulat. A harmadik etapban megrázta magát a hajdúsági gárda, és zárkózni kezdett - az etap végére kettőre csökkent a különbség -, rohamát a negyedik negyedben pedig tovább folytatta Komlósi Péter együttese. A DVSE hatalmasat hajrázott, Macsi Patrik ki is egyenlített, ám ez is kevésnek bizonyult, hiszen az utolsó pillanatban Szabó Bence révén még egyszer villant a BVSC. A fővárosiak 10-9-es győzelmükkel tehát a Miskolc ellenfeleként az 5. helyért folytathatják, míg a 7. pozícióért a Honvéd és a DVSE csaphat össze.  
 
Az is tudvalevő volt, hogy az alsóházban a 13. helyért az AVUS és a Tatabánya, míg a 15., osztályozós helyért az UVSE és a Szeged vívhat nagy csatát egymással. Eközben a 9-12. helyért zajló küzdelemben azonban még nem dőlt el semmi, a Szentes a Péccsel, a Vasas pedig a Kaposvárral harcol - az egyik fél 7. pontjáig tartó párharcot a Szentes és a Kaposvár egyaránt 6-3-as előnyből várhatta. Nos, a Pécs gyakorlatilag kapitulált a Kurca-parton, ugyanis míg a Szentes az első játékrészben öt, a második felvonásban pedig négy gólt szerzett, addig a mecsekaljaiak egyet sem. Pellei Csaba tanítványai 9-0-s vezetés mellett várhatták a folytatást, sőt, előnyüket a harmadik etapban három találattal tovább növelték - az első pécsi gól 24 másodperccel a harmadik negyed vége előtt született meg, Krizsán András révén, aki akcióból vette be a szentesi kaput, 12-1. A házigazdák jóvoltából a záró játékrészben is potyogtak a gólok - ezúttal négy -, míg a 16-2-es végeredményt a pécsi Horváth Zsombor állította be fórból. Ez azt jelenti, hogy az egyik fél 7. pontjáig tartó párharcban egalizált a Szentes, vagyis a csapatok 6-6-os döntetlenről várhatják a hétvégi, mindent eldöntő utolsó felvonást. 

A Komjádi-uszodában ünnepélyes búcsú vezette fel a találkozót: a szerelését a szezon végén szögre akasztó, olimpiai bajnok Steinmetz Ádámot köszöntötték, aki túl van az 560. OB I-es mérkőzésén. Ami pedig a meccset illeti, a Vasas és a Kaposvár rögtön egymásnak esett. Az angyalföldiek Sélley Rauscher Domonkos valamint az ünnepelt, Steinmetz Ádám góljaival elhúztak kettővel, ám Nikola Giga és Lukács Ábel találataival felzárkózott döntetlenre a vendégegyüttes. A hajrában még történt egy gyors gólváltás - hazai oldalon Bencz Rolf volt eredményes, míg a túloldalon Nikola Giga duplázta meg góljainak a számát -, így az első játékrész 3-3-as döntetlennel ért véget. A csapatok a folytatásban sem bírtak egymással, a második játékrész 2-2-es remit hozott. A nagyszünet után újfent következett egy villámgyos gólváltás, majd Bencz Rolf duplájával elhúzott kettővel a Vasas, 8-6. Az utolsó felvonásban mindössze egy gólra futotta a vendég dunántúliak erejéből, a 8-7-es végeredményt Dobos Dávid állította be. Folytatás hétvégén, 6-6-ról.
A Vasas ötkarikás bajnoka a szezon végén befejezi élvonalbeli pályafutását - Fotó: Vasas SC Facebook

A Vasas ötkarikás bajnoka a szezon végén befejezi élvonalbeli pályafutását - Fotó: Vasas SC Facebook

 
E.ON Férfibajnokság, rájátszás

Az 5-8. helyért, 2. mérkőzés
Debrecen–MKB-Euroleasing-BVSC-Zugló 9-10 (1-4, 1-1, 3-2, 4-3)
Gólszerzők:
 Macsi 3, Szőke 2, Boros, Fejős, Kállay, Vidovics, ill. Kovács 2, Csapó 2, Pásztor 2, Szabó B. 1, Várnai, Czigány, Török
(Teljes jegyzőkönyv: itt)
Az egyik fél 7. pontjáig tartó párharc végeredménye: 9–3 a BVSC javára

A 9-12. helyért, 2. mérkőzések
Metalcom-Szentes–Pécs-Mecsek Füszért 16-2 (5-0, 4-0, 3-1, 4-1)
Gólszerzők:
Nagy 3, Palotás 3, Somogyi 2, Kókai 2, Takács, Hegedűs, Werner, Kiss, Vörös, Pellei, ill. Horváth, Krizsán
(Teljes jegyzőkönyv: itt)
Az egyik fél 7. pontjáig tartó párharc állása: 6–6

Vasas Plaket–Kaposvári VK 8-7 (3-3, 2-2, 3-1, 0-1)
Gólszerzők:
Bencz 3, Steinmetz 2, Sélley Rauscher, Marnitz, Hőna, ill. Giga 3, Dobos 2, Juhász-Szelei, Lukács Á.
(Teljes jegyzőkönyv: itt)
Az egyik fél 7. pontjáig tartó párharc állása: 6–6

Vízilabda hírek