cover image
Egyéb

Pécsi tévémeccsel indul majd a férfibajnoki szezon

2017. szeptember 26. 14:38

A jövő heti 1. fordulóban a PVSK-Mecsek-Füszért–PannErgy-Miskolci VLC csata kerül képernyőre – a találkozót az M4 közvetíti. A Ferencváros bemutatkozására várni kell majd, ugyanis a kaposvári fellépését elhalasztották.

A szezon a BENU Férfi Magyar Kupával indult (a negyeddöntők sorsolását, mint jeleztük, október 2-án 12 órától tartják az MVLSZ székházban), de nem kell már sokat várni az E.ON bajnoki nyitányra sem, ráadásul ugye a héten az OSC a Bajnokok Ligájában, a Ferencváros és a Miskolc pedig az Euro Kupában kezdi meg selejtezős szereplését.

No, de visszatérve a bajnoki sorozatra: október 4-én, azaz jövő hét szerdán rendezik az első fordulót az A- és a B-csoportban egyaránt. A műsor nem lesz komplett, a Kaposvár és a Ferencváros összecsapását elhalasztották december 15-re.

A program tehát így néz ki.
E.ON Férfibajnokság, 1. forduló
A-csoport:

UVSE-VasasPleket, 18.45
AVUS-Szolnoki Dózsa, 19.00
Debrecen-BVSc-Zugló, 19.30
B-csoport:
Tatabánya-Contitech-Szeged, 18.45
PVSK-Mecsek-Füszért-PannErgy-Miskolci VLC, 18.00
Metalcom-Szentes-ZF-Eger, 19.00
RacioNet-Honvéd-A-Híd-OSC-Újbuda, 20.00

Hír még, hogy a közvetítési jogokkal ebben a szezonban is rendelkező MVLSZ-partner, az MTVA az M4-en Pécsről közvetít, ahol a Miskolc lép fel. Lukács Gergő csapata szeretne visszavágni a Magyar Kupa-selejtezőben elszenvedett 9-6-os vereségért, telt ház előtt mindenképpen meg akarja lepni esélyesebbnek tartott riválisát. A Pécs ráadásul a csoportban szeretné olyan helyen végezni, hogy bejusson a felsőházba, amire az erőviszonyok alapján van esélye – ebben egyik ellenfele pont a miskolciak lehetnek.
De Blasio Domenico szakosztályvezető szerint sportszakmailag nagyon nagy eredmény, hogy a tavalyi szezon és a nyári eredmények után idén újra a pécsi uszodából közvetítenek élőben az M4 Sport műsorán. „Az előző bajnoki idényben a Vasas elleni találkozónkat közvetítették élőben, amit végül ötgólos győzelemmel zártunk. A kommentátorok is megemlítették, hogy szép és hangulatos uszodából jelentkezhetnek, valószínűleg a tömött lelátó, a nagyszerű közönség, a kiváló atmoszféra és rendezés okán érhetett minket újra az a megtiszteltetés, hogy rögtön a bajnokság első pécsi találkozóját tűzte élőben műsorára a televízió. Azt gondolom, hogy ez is azt bizonyítja, hogy jó irányba halad a klub és a pécsi vízilabdázás, gőzerővel készülünk Miskolc elleni találkozóra a vízben és a medencén kívül is. Bízom abban, hogy a pécsiek és a PVSK-Mecsek Füszértért szurkolók ismét bebizonyítják, hogy pici nekik a lelátó és megtelik élettel, hangzavarral a Hullámfürdő október 4-én."
Vízilabda hírek
bajnokság
pécs