cover image
Egyéb

BENU Férfi Magyar Kupa: vaksorsolás következik

2017. szeptember 25. 9:09

Az izgalmak fokozódnak: a továbbjutott nyolc csapat bármelyike bármelyiket megkaphatja a kétmeccses negyeddöntőben (november 25-26.), avagy akár slágermeccsek is összejöhetnek, és a Honvéd vagy a Kaposvár sem esélytelen a négyes döntőbe jutásra. A sorsolást 2017. október 2-án az MVLSZ székházának tanácstermében 12 órától tartják.

A BENU Férfi Magyar Kupa selejtezőivel indult el tehát a szezon, a két nap alatt lejátszott 28 mérkőzéssel úgymond rögvest a közepébe csapott a mezőny. A három Bajnokok Ligájában induló csapat saját elvárásainak megfelelően magabiztosan hozta a kötelezőt, avagy a Szolnok, az Eger és az OSC is a papírformának megfelelően jutott a sorozatban a legjobb nyolc közé.

A címvédő szolnokiak vezetőedzőjének, Cseh Sándornak a nyilatkozata egyúttal kristálytisztán világít rá a szezonkezdet alapvetéseire: „Azt tudtuk, hogy meg kell nyerni a mind a három meccset. Taktikailag sem volt ez az első lépcső, ami kell, ahhoz, hogy elérjünk valahová. Ez inkább egy olyan két nap volt, ami a kondinknak jót tett illetve azért le lehetett szűrni egy-egy játékosról – főleg az újakra gondolok –, hogy mi az, amin majd fejleszteni kell és mi az, amiben már elég jó. Az első három negyedben nem volt ilyen sok közte, ha a végére ez megnő, akkor az azt jelenti, hogy az akarat megvolt, tehát a kicsi dolgokat is értékelni kell, mert le lehet egy ilyen meccset hozni nyögvenyelősen 10-6-ra is, meg lehet nyerni 12 góllal is. Ez azt mutatja, hogy az akarat már megvan, ahhoz, hogy valaki illetve a csapat jól játsszon.”

A Vasas (amely másodikként továbblépett), KSI, UVSE trió kapuját 57-szer megzörgető szolnokiaknál talán nehezebb dolga volt az egrieknek, annyiban feltétlen, hogy nem odahaza, illetve az egyetlen ötös csoportban szerepeltek a miskolci uszodában – ettől függetlenül Dabrowski Norbert is elégedettségének adott hangot, ami nem csoda, hiszen a Pécs, Szentes, Tatabánya hármas mellett a házigazda miskolciakat is magabiztosan, 11-4-re győzte le csapata. Más kérdés, a tét nélküli partin Sike József együttese bevallottan tartalékolt már a csütörtökön kezdődő hazai nemzetközi premiere, az Euro Kupa-selejtezőre – igaz, a hevesiek sem vetették be például Hárai Balázst.

Petik Attila, az OSC szakvezetője is egyfajta kötelezően abszolválandó, erőteljes felkészülési három napnak nevezhette a Kőér utcai performanszt – csapata pedig megfelelt a kívánalmaknak, a Honvédot, a Debrecent, majd már tét nélküli összecsapáson a BVSC-t is legyűrte. „Fókuszban már a Bajnokok Ligája-selejtező” – tette hozzá a tréner, utalva a péntektől esedékes, eseményre, amelyen hazai környezetben sorrendben a görög Glyfada, az olasz Canottieri Napoli és a francia CN Marseille ellen mérkőzik a társaság. Az MK-ban mögötte éles volt a küzdelem, amelyből végül a Honvéd jött ki jobban, köszönhetően annak, hogy a ki-ki parti végén Szivós Márton vezérletével 3-6-ról 6-6-ra mentette a partit.

Kaposváron a jelentősen megerősödő Ferencváros bizonyította, nem véletlen sorolják a már legjobbak közé, miként a hétvége mérlegét Varga Zsolt vezetőedző összegezte: „Örülök, hogy a három találkozó alatt egyre javult a helyzetkihasználásunk. Arra jó volt ez a hétvége, hogy ebben az új felállításban megszokja a csapat a meccselést. A fiatalok sokat játszottak, kicsit izgultak páran, meg kell találni a helyüket még a csapatban. Jó ráhangolódás volt a jövő heti Euro Kupa selejtező körre, ahol szintén délelőtt is fogunk mérkőzéseket játszani. Összességében elégedett vagyok a hétvégével” – utalt már az olaszországi kirándulásra is, a Verona (olasz), Jadran Split (horvát), Montpellier (francia), Potsdam (német), Paix D’Aix (francia), Amerstoort (holland) elleni csatákra. Az MK-ban mögötte két győzelemmel, a Szeged és a biztatóan kezdő AVUS elleni sikerrel a Kaposvár jutott tovább, ami érthetően boldoggá tette Szécsi Zoltán vezetőedzőt.

De hogy aztán ő és a többiek örülhetnek-e a folytatásban, nagy izgalmakat rejt, tudniillik a nyolc csapatot a 2017. október 2-án a Magyar Vízilabda Szövetség székházának tanácstermében 12 órától esedékes sorsoláson vaksorsolással párosítják össze, avagy bárki találkozhat bárkivel a tervek szerint november 25-én és 26-án esedékes negyeddöntőben! A négyes döntőt később kijelölendő helyszínen, december 2-3-án rendezik.

BENU Férfi Magyar Kupa
A negyeddöntős csapatok:
A-Híd-OSC-Újbuda, Ferencváros-PQS Waterpolo, Kaposvári VK, PannErgy-Miskolci VLC, Racionet-Honvéd, Szolnoki Dózsa, VasasPlaket, ZF-Eger
Vízilabda hírek
BENU
magyar kupa