cover image
Egyéb

BENU Férfi Magyar Kupa, B-csoport: Szolnok, Vasas

2017. szeptember 24. 14:06

A címvédő magabiztosan, a negyedik negyedben kilenc gólt jegyezve győzte le a szintén továbbjutó angyalföldieket. Említést érdemel, hogy a másodosztályú KSI legyőzte az UVSE-t.

Szolnokon minden úgy alakult, hogy vasárnapra már „csak" presztízsmeccsek maradtak, avagy egy nappal korábban eldőlt, hogy a hazaiak és a Vasas jut tovább.
 
Az első partin az előző bajnokság kiesője, a jelentősen átalakult KSI bizonyította, nem véletlen az azonnali fejjutás a célja, hiszen hullámzó mérkőzésen (a második negyedet a sportiskolások, a harmadikat az UVSE nyerte 6-2-re) 14-13-ra legyőzte ellenfelét. Horváth János legénysége első osztályú csapat legyőzésével hangolt a másodosztályú küzdelemsorozatra, ami jelentős önbizalmat adhat az együttesnek, míg a másik oldalon látható, nagyon sok munkára van még szüksége Németh Zsoltnak ahhoz, hogy a két rutinos visszavonuló, Kovács Róbert és Dávid Zoltán nélkül eredményes csapattá gyúrja fiatal keretét.
 
A záró meccsen a Szolnok végig kézben tartotta a találkozót, az első két negyedben meglehetősen odafigyelt a védekezésre, a Kardos Gergely által őrzött kapuba az első félidőben csak két fővárosi lövés ért célba. Földi László együttese persze iparkodott, nem is tűnt úgy, hogy beleszalad feltétlen egy nagy zakóba, ám a záró játékrészben kilenc (!) gólt szerezve nyitotta ki teljesen az ollót Cseh Sándor alakulata, s így sok, 12 lett végül közte.
 
BENU Férfi Magyar Kupa, selejtezők, 2. nap
B-csoport, Szolnok
 
UVSE-KSI SE 13-14 (1-2, 2-6, 6-2, 4-4)
Gólszerzők: Korbács 3, Vogel 3, Korényi 2, Baksa 2, Keresztúri, Tóth Z., Német D., ill. Hevesi 5, Bóbis B. 2, Vékony, Kardos, Rádli, Telek, Sömjén, Kósa, Petrák
(Teljes jegyzőkönyv: itt)
 
Szolnoki Dózsa-VasasPlaket 19-7 (3-1, 3-1, 4-3, 9-2)
Gólszerzők:
Prlainovics 4, Bátori 3, Younger 3, Zalánki 2, Fülöp 2, Alekszics 2, Jansik D., Gocics, Csuk, ill. Simon H. 2, Marnitz G., Bóbis M., Burián, Hőna, Péter L.
(Teljes jegyzőkönyv: itt)

A végeredmény: 1. Szolnok 9 pont, 2. Vasas 6, 3. KSI 3, 4. UVSE 0
A negyeddöntőbe jutott: Szolnok, Vasas
Vízilabda hírek
BENU
magyar kupa
szolnok