cover image
Egyéb

BENU Férfi Magyar Kupa, C-csoport: OSC, Honvéd

2017. szeptember 24. 14:14

A Debrecen közel állt a sikerhez, 6.17-tel a vége előtt még 6-3-ra vezetett a Honvéd ellen, ám a hazaiak Szivós Márton vezérletével egyenlítettek, és kiharcolták a BVSC-t is legyőző OSC mögött a továbbjutást.

A Kőér utcában úgy kezdtek neki a felek a vasárnapi meccseknek, hogy az első napon mindkét meccsét (Honvéd, Debrecen) megnyerő OSC mögött mind a három együttesnek esélye volt a továbbjutásra. A legnehezebb dolga persze a BVSC-nek volt, amely Petik Attila Bajnokok Ligája-selejtezőre készülő csapata ellen ugrott vízbe - no, és persze ellenfelei összecsapásán is szüksége volt a neki kedvező eredmény kialakulására. Azaz debreceni sikerre.
 
Maradjunk abban, nem sok hiányzott ehhez. Komlósi Péter együttese ugyanis Illés Sándor gólja után Boros Tamás két góljáéval a második negyedre fordított, sőt nagyszünetben 4-2-re vezetett. Előnyére a harmadikban rápakolt egyet (Stefan Vidovic gólja volt az egyetlen találat, avagy mindkét oldalon jól védekeztek a felek, a kapusok itt is, ott is jól teljesítettek), majd a negyedik második percében is vezetett 6-3-ra.
 
Vad Lajos együttese (a vezetőedző eltiltását töltötte, Steinmetz Barnabás meccselt) innen kezdett hajrába - sikerrel. Szivós Márton két-, illetve Manhercz Ádám egy góljával sikerült egyenlítenie, és ezzel kiharcolnia a továbbjutást érő második helyet.
 
A záró partin az OSC aztán végig szoros meccsen az utolsó negyedben 6-7-re állt a remekül küzdő BVSC ellen, ám végül érvényesítette erejét: Tóth Márton szerzett két gólt, illetve betalált Kovács Gábor is, és 9-7-re megnyerte a találkozót.
 
BENU Férfi Magyar Kupa, selejtezők, 2. nap
C-csoport, Budapest, Kőér utca
 
RacioNet-Honvéd-Debreceni VK 6-6 (1-1, 1-3, 0-1, 4-1)
Gólszerzők: Szivós 2, Balakirev, Illés, Simon A., Manhercz Á., ill. Boros 2, Vidovics, Fejős, Szőke, Obradovic
(Teljes jegyzőkönyv: itt)
 
A-Híd-OSC-Újbuda-BVSC-Zugló 9-7 (2-3, 3-1, 1-2, 3-1)
Gólszerzők:
Brguljan 2, Kovács G. 2, Tóth M. 2, Gór-Nagy, Randelovics, Hegedűs, ill.Pásztor 2, Sugár, Létay, Ambrus, Mészáros, Szabó B.
(Teljes jegyzőkönyv: itt)

A végeredmény: 1. OSC 9 pont, 2. Honvéd 4, 3. Debrecen 2, 4. BVSC 1
A negyeddöntőbe jutott: OSC, Honvéd
Vízilabda hírek
BENU
magyar kupa