cover image
Egyéb

BL: egy csoportban folytatják a magyar csapatok

2017. szeptember 18. 13:22

Az OSC és az Eger is veretlenül zárta a hétvégét, előbbi a Bajnokok Ligájában, utóbbi egy felkészülési tornán, majd a Magyar Kupát követően egy csoportban folytatják a BL-selejtezőben.


Meccshiányra már a szezon elején sem panaszkodhat majd az A-Híd-OSC-Újbuda együttese, amely a Bajnokok Ligája első selejtezőkörében is négy találkozót vívott, s a második körben is az egyetlen ötcsapatos csoportba került – a ZF-Eger társaságában.

Az OSC csoportelsőként jutott tovább, miután a házigazda Banja Luka és a portugál Portuense ellen gólfesztivált tartott, majd a spanyol Terrassát és az orosz Kazant is magabiztosan győzte le.

fotó: facebook/OSC Waterpolo

fotó: facebook/OSC Waterpolo

„Két hete edzünk úgy, hogy már gyakorolni is tudunk, illetve Szava Randjelovics az előző héten érkezett, akkor lettünk először komplettek, gyakorlásnak nagyon jó volt a selejtező, tudtuk hozni azt az alapot, amit szerettünk volna” – mondta Bisztritsányi Dávid az OSC facebook-oldalán.

Petik Attila edző hozzátette, hétfőre pihenőt kap a csapat, amelyre a héten két edzőmeccs vár, hétvégén pedig jöhet a Magyar Kupa csoportköre. Majd egy hét múlva a BL-selejtező, amelynek a Nyéki uszoda ad otthont, s ahol az OSC és a tatabányai felkészülési tornát megnyerő Eger pályázik a legnagyobb eséllyel a továbbjutásra.

fotó: facebook/Egri Vízilabda

fotó: facebook/Egri Vízilabda

„Nyilván nehéz a csoport, de ennek ellenére mégis örülök, mert nem kell sokat utazni, és ez sok esetben számíthat nem is keveset – mondta Dabrowski Norbert, az Eger edzője a klub honlapján.Legelőször abból a szempontból közelíteném meg a helyzetünket, hogy a selejtezőben részt vevő összes alakulat között az OSC-t és a Bresciát tartom a két legerősebbnek, akikkel játszhatunk. Mivel előbbivel egy csoportba kerültünk, így továbbjutás esetén őket már biztosan nem kaphatjuk a play-off körben, ami jó dolog. Emiatt még azt is elnézem, hogy ötös csoportba kerültünk, vagyis, hogy eggyel többet kell majd játszanunk, mint hogyha máshová kerültünk volna. Idén a mezőnyt elnézve, úgy gondolom, az is számítani fog, hogy hányadik helyen jutsz tovább, ezért természetesen nem csak a három külföldi, de a budapesti ellenfelünket is meg akarjuk verni. Komoly terveink vannak, már pedig ebben az esetben csakis a csoportelsőséget tűzhetjük ki célul magunk elé. Most majd elkezdjük feltérképezni a riválisokat, akikről azért némi információ már most is eljutott hozzánk. A Napoliban két olasz válogatott szintű játékos, Giorgetti, és Velotto szerepel, vagyis rossz csapat nem lehet. Más kérdés, hogy pont ma nagyon megverte őket a Herceg Novi, de mivel már mindkét gárda továbbjutott, csalóka lehet ez az eredmény. A Marseille-jel tavaly ugyanebben a körben játszottunk, és sokat még nem tudok róluk, legfeljebb annyit, hogy távoztak és érkeztek is légiósok, mindenestre hasonlóan lehetnek, mint egy éve. A Glyfada egy fiatalokból álló görög csapat, meglátjuk, milyen erőkből állnak. Keddtől aztán már kőkeményen készülünk az előttünk álló feladatokra, hiszen látható, kevesebb, mint két hét, és nagyon komoly mérkőzések várnak ránk."

Bajnokok Ligája, férfiak
2. selejtezőkör, szeptember 28–október 1.
E-csoport, Zágráb:
Mladost Zagreb (horvát), ASC Duisburg (német), Spartak Volgograd (orosz), Jadran Herceg Novi (montenegrói)
F-csoport, Budapest: ZF-EGER, CN Marseille (francia), A-HÍD-OSC-ÚJBUDA, ANC Glyfada (görög), Canottieri Napoli (olasz)
G-csoport, Sabadell: AN Brescia (olasz), CN Sabadell (spanyol), UZSC Utrecht (holland), VK Mornar Split (horvát)
H-csoport, Nagyvárad: NC Vouliagmeni (görög), Crvena Zvezda (szerb), Sintez Kazan (orosz)
Vízilabda hírek
bajnokok ligaja selejtezo