cover image
Egyéb

Azonos hullámhossz, jó csapat!

2017. szeptember 18. 0:03

A máltai U17-es Európa-bajnokságot Montenegró nyerte Spanyolország és Magyarország előtt. A győztes bronzmeccsre (14–11 Oroszország ellen) után Dávid Zoltán edző, Horváth János segítője is nyilatkozott honlapunknak.

Miként beszámoltunk róla, a máltai U17-es fiú Európa-bajnokság kisdöntőjében a magyar válogatott 14–11-re legyőzte Oroszországot, így a 3. helyen végzett. A döntőt 7-7-es döntetlen után ötméteresekkel 4-3-ra Montenegró nyert Spanyolország ellen. Horváth János értékelése után segítőjét is szóra bírtuk.

Azt a segédjét, aki a háttérben dolgozott, voltaképpen szép csendben úgymond „alájátszott” a szakvezetőnek, segítette mindenben, amiben csak kellett. Dávid Zoltánról van szó, az UVSE rutinos, visszavonuló, rengeteg nagy hazai és nemzetközi csatát megélt játékosáról, aki tíz éve edzősködik ugyan, főként gyerekcsapatokat készített fel, ám tulajdonképpen várhatóan most, visszavonulása után lép rá visszafordíthatatlanul a tréneri útra. Olyan tapasztalatokkal gazdagodott az Európa-bajnokságon, amelyeket hasznosítva léphet előre egy szintet. No, és ne feledjük, Eb-bronzérmes csapattá formálta Horváth Jánossal közösen az ifiket!

U17_fiu_igazolvanykep_stáb_20170816_Dávid_Zoltán.jpg„Az első szó az örömé, mert győzelemmel zártunk, és a dobogóra állhattunk. Kicsit szomorú is vagyok, mert egy vereséggel lettünk harmadikak, míg a győztes Montenegró kettővel zárt, és az egyiket éppen tőlünk szenvedte el… – fogott őszinte értékelésbe Dávid Zoltán. – De hát ilyen egy világverseny, az egyenes kieséses szakasz brutálisan kemény. Boldog vagyok, hogy a vesztes elődöntő után, bármennyire is sokkoló volt, nem estünk szét, sikerült összeszedni magunkat. Vasárnap reggel, amikor találkoztam reggel a játékosokkal, nézem az arcukat, a tekintetüket, de nem tudtam megfejteni, mi lesz a meccsen. Nos, aztán bebizonyosodott, sikerült fejben is összekapniuk magukat. Noha a bronzmeccs elején mindét együttes idegesen játszott, jó kapusteljesítménnyel és jó támadásokkal sikerült ellépni, és végül őrizni végig az előnyt. Többször is lezárhattuk volna a meccset, de talán a nagy akarásnak betudhatóan sok helyzetet kihagytunk. A lényeg, hogy nyertünk, és győzelemmel búcsúzunk Máltától. Ahogy Jani is mondta, nagyon elfáradtunk, az elmúlt napok nonstop videózásai, elemzései miatt igencsak feszes volt a program, nem beszélve a hosszú felkészülésről, amely során a FINA-vb miatt is váltogatni kellett az uszodákat, s amely során ismeretes, mennyi problémánk adódott. Az Európa-bajnokság mezőnye roppant sűrű, talán az is döntő lehetett, kinek melyik csapat stílusa fekszik a legjobban. A döntőt szomorúan néztem, és megerősített abban, ott lehettünk és nyerhettünk volna. Az elődöntőben 3-1 után azonban nagy helyzeteket hagytunk ki, és ráment végül erre a mérkőzés. Nagy lehetőség volt, reméljük, legközelebb élünk vele. Három éve dolgozunk így együtt, három éve vagyok Horváth Jani mellett, talán mondhatom, abszolút azonos hullámhosszon. Sokat tanultam én is, ami a célom is volt, mert ugyan tíz éve a játék mellett már edzősködök, de egyrészt a fő profil ezt követően, a visszavonulásom után lesz az edzői pálya, másrészt egy ilyen világversenyen a kispadon ülni, az egészet végigcsinálni olyan feladat, amely nagyon sok hasznos tapasztalattal vértezi fel az embert. Örülök, hogy itt lehettem, köszönöm mindenkinek, aki segített ebben!”

U17-es fiú Európa-bajnokság, Málta
A 3. helyért

Magyarország-Oroszország 14-11 (5-1, 3-3, 4-4, 2-3)
Gólszerzők:
 Baksa 5, Bóbis 4, Fekete G. 2, Szieben, Schmölcz, Vékony, illetve Vasilev 4, Frolov 3, Serebrennikov 2, Bazylev, Pelikh
(Teljes jegyzőkönyv: itt)

További eredmények:
A 7. helyért: Görögország-Horvátország 7-8
Az 5. helyért: Szerbia-Olaszország 4-4 - ötméteresekkel 3-0
Döntő: Spanyolország-Montenegró 7-7 - ötméteresekkel 3-4

Az Eb teljes eredménysora: itt

Az Eb-csapat
Kapusok: Grieszbacher Márk, Lampert Márk
Mezőnyjátékosok: Fodor Olivér, Schmölcz Norman, Dala Döme, Konarik Ákos, Szőke Benedek, Fekete Gergő, Bóbis Botond, Tóth Gyula, Szieben László, Vékony Ákos, Baksa Benedek
Edző: Horváth János. Másodedző: Dávid Zoltán. Orvos: dr. Hangody László. Videoelemző: Horváth Dániel
 
A stáb tagja, de nem utazott az Eb-re - Erőnléti edző: Horváth Tamás. Kapusedző: Bors László

Vízilabda hírek
horváth János
ifiválogatott
málta
dávid zoltán