cover image
Egyéb
Utánpótlás
Férfi

„Boldog vagyok, mert tovább élnek a gyerekek álmai!”

2017. szeptember 14. 14:01

Horváth János nyugodt volt a görögök elleni U17-es máltai Eb-nyolcaddöntő előtt, csapata aztán igazolta, miért is lehetett mindez így. A 9-4-es győzelem után a szakvezető értékelt honlapunknak.

Miként beszámoltunk róla, a máltai U17-es fiú Európa-bajnokság negyeddöntőjében a Horváth János irányította magyar válogatott 9–4-re győzte le Görögországot, így készülhet a pénteki elődöntőre (18:00), ahol a spanyol-szerb csata győztese vár majd rá. Az összecsapás után a szakvezető halkan így értékelt honlapunknak:

U17_fiu_igazolvanykep_stáb_20170816_Horváth_János.jpg„Először, hogy miért vagyok halk? Inkább úgy fogalmaznék, hogy alig van hangom
– utalt a kontinensviadal edzői megpróbáltatásira. Más kérdés, a görögök elleni meccs második felében azért már nem kellett kiabálni… – Kiabáltak helyettem a kispadon mások, például Dávid Zoli, Lonzi szólt is, ez így nem lesz jó, csak én irányíthatok hangos szavakkal. Erről ennyit. Ami sokkal fontosabb: emelem kalapom a csapat előtt, óriásit játszott a társaság! A tervünk az volt, hogy ellépünk, ők jöjjenek végig utánunk, legyen végre egy olyan meccsünk, amelyben a végjáték során nem kell fordítanunk. Eleinte mindez nem sikerült, mert ugyan vezettünk, ám az első negyedet azt hiszem túlizgultuk. A másodikban megléptünk ugyan 3-1-re, ám két-három lefordulást is kihagytunk, továbbra sem voltunk nyugodtak, így nagyszünetben csak eggyel mentünk. A folytatásban aztán mindent megvalósítottunk abból, amit akartunk, amiben persze rengeteget segített kapusunk, Grieszbacher Márk fantasztikus teljesítménye, akik nyolcvan százalék feletti védési statisztikát mutathatott fel. De a többiek is mind hozták magukat, meggyőző játékkal jutottunk a négy közé, a végén már mi is pörgettük az időt, vártuk a végét, szóval egy rossz szavam sem lehet. Jeleztük a mezőnynek, itt vagyunk! Tegnap Dávid Zoli segítőmmel és Horváth Dani videoelemzővel együtt hárman addig-addig elemeztük a görögök játékát, míg arra jutottunk, csak akkor kaphatunk ki tőlük, ha nagyon rosszul játszunk. Ugyanakkor óvatosnak kellett lenni, mégiscsak gyerekek még, sűrűn vannak hullámhegyek és hullámvölgyek. Hála istennek, semmi sem jött közbe, uraltuk a meccset. A mindenkori magyar válogatottal szemben alapelvárás a négy közé jutást, ezt teljesítettük, mindazonáltal magunkkal szemben nagyobbak az elvárások. Hogy mit érzek? Először is nyugodtságot, ami a meccs előtt is rám tört. Az ittlét alatt még egyik meccs előtt sem voltam ilyen nyugodt, ami lehet, nem jó jel, de éreztem valahogy, nem lehet gond. Boldog vagyok, hogy így lett, elsősorban azért, mert tovább élnek a gyerekek álmai, már ami az Eb-aranyat illeti. Más kérdés, a stáb álma is ugyanez.”

U17-es fiú Európa-bajnokság, Málta
Negyeddöntő
 
Magyarország-Görögország 9-4 (1-1, 2-1, 3-2, 3-0)
Gólszerzők: Baksa B. 3, Schmölcz N. 2, Bóbis B. 2, Fekete G., Dala D., ill. Grammatikos 2, Alamanos, Koulouris
(Teljes jegyzőkönyv: itt)
 
A negyeddöntő további eredményei:
Montenegró-Olaszország 10-9
Spanyolország-Szerbia 11-8
Oroszország-Horvátország 12-11
 
Az Eb teljes eredménysora:
itt
 
Az Eb-csapat
Kapusok: Grieszbacher Márk, Lampert Márk
Mezőnyjátékosok: Fodor Olivér, Schmölcz Norman, Dala Döme, Konarik Ákos, Szőke Benedek, Fekete Gergő, Bóbis Botond, Tóth Gyula, Szieben László, Vékony Ákos, Baksa Benedek
Vízilabda hírek
Utánpótlás - Fiú ifjúsági válogatott
horváth János
ifiválogatott
málta