cover image
Egyéb

„Így teljes a vízilabda-paletta!”

2017. szeptember 12. 17:06

Nyíri Zoltán, a Ferencvárosi TC operatív igazgatója ugyanolyan tudatos építkezést ígér, mint tették azt a férficsapat tekintetében, míg Gerendás György az alapok lerakásra emlékeztet. Avagy – mint beszámoltunk róla – itt az első ob I-es női Fradi!

Mint beszámoltunk róla, a Ferencvárosi Torna Club sajtótájékoztatón jelentette be, hogy életében történelmi pillanat következik: elindul első női felnőtt élvonalbeli csapatuk az ob I-ben. A klub színeiben felnőtt női csapat ugyanis még soha nem szerepelt a bajnokságában. Kisteleki Dóra, Bujka Barbara, Kasó Orsolya – íme, csak három név a csapatból, amely igazolja, nem epizódszerepre készülnek.

A háttérről Nyíri Zoltán, az FTC operatív igazgatója, a Magyar Vízilabda Szövetség elnökségi tagjai így nyilatkozott: „Nagyon nagy érdeme van Gerendás Györgynek és Béres Gergőnek, hogy megalakult ez a csapat, ők készítik fel nap, mint nap a lányokat az előttük álló feladatra. A klubban mindig volt a női csapatra nyitottság, azt gondolom, hogy így teljes a vízilabda-paletta! A tervek ugyanazok, mint a férfiaknál: fokozatosan, nagyon szorosan, az ésszerűség határait betartva építkezünk, nem ígérünk túl sokat, nem ígérünk előre. Férficsapatunk esetében öt év alatt jutottuk el odáig, hogy talán azt mondhatjuk, bajnokesélyes csapatunk van – a lányoknál hasonló a terv. A cél a Ferencvárosban természetesen mindig az, hogy minden meccset meg kell nyerni, remélem, ezt minden játékos átérzi majd, hogy aztán ebből mi valósul meg, majd meglátjuk az idény végén. Ugyanakkor nem támasztunk teljesíthetetlen elvárásokat a csapat felé, azt gondoljuk, a négy közé jutás sikeres tett volna – ha jobbak leszünk, mint negyedikek, annak nagyon örülünk majd. A bajnoki cím ma Magyarországon egy másik csapat erőssége, ahol hamarabb kezdődött az építkezés, a cél az, hogy két-három éve alatt a Ferencváros odaérjen, és legyőzze a magyar bajnokot. Ezért dolgozunk, mint minden szakosztályunk esetében, az elnök úr vezetésével megpróbálunk mindent megadni, hogy a csapatnak, a játékosoknak csak a sporttal kelljen foglalkozni. Csak így lehet komoly elvárásokat megfogalmazni.”

A volt pólós, nyári masters világbajnok szavaihoz Gerendás György szakmai igazgató hozzáfűzte: „Három éve, amikor idekerültem, szóba került a női csapat megalakítása. Szép csendben csináltunk egy olyan kis szakosztályocskát, ahol két év alatt elértük, hogy a serdülő és a gyermek csapataink elindultak a bajnokságban. Mindez két oknál fogva is kiemelendő: egyrészt a szabályok miatt, hiszen ob I-es csapatnak rendelkeznie kell megfelelő utánpótlással, másrészt nem mellékesen esély van arra, hogy hat-hét év múlva a Fradi az utánpótlására támaszkodva építheti majd csapatát. Ami a mostani esélyeinket illeti, óvatosan fogalmaznék, hiszen Béres Gergő és jómagam is férfivonalon dolgoztunk, ahol mások a problémák, mint női csapatok esetében, avagy össze kell még csiszolódnunk. Jó nevekből álló társaság jött létre, amelyben megtalálhatóak a rutinos, sokat tapasztalt játékosok éppúgy, mint a fiatal, nagy ambíciókkal munkába kezdő fiatalok, avagy bizakodóak vagyunk.”

A FTC női vízilabda csapatának 2017/18-as kerete:
Kapusok: Kasó
Orsolya, Varga Krisztina
Mezőnyjátékosok: Ármai Zita, Bujka Barbara, Kisteleki Dóra, Huszti Dóra, Illés Henrietta, Kövér-Kis Réka, Kövesdi Vivien, Gerendás Matilda, Gémes Alexa, Muzsnay Fanni, Péter Dóra, Vogt Vivien
Vezetőedző: Béres Gergő
Szakmai igazgató: Gerendás György


Vízilabda hírek
ferencváros
ftc
fradi női