„Ebből a mérkőzésből kihoztuk a maximumot”

2017. szeptember 08. 17:59

Most nem volt nagy viháncolás, mondjuk úgy, méltóságteljes csendben és persze eléggé fáradtan üldögéltek a lányok, miközben Petrovics Mátyás megdicsérte őket az olaszok elleni 4-3-as sikert követően. Utána honlapunknak is méltatta a csapat teljesítményét.

Ahogy beszámoltunk róla, a magyar női junior-válogatott 4-3-ra nyert Olaszország ellen a voloszi junior vb-n, így az 5. helyért küzdhet az Egyesült Államok ellen. A mérkőzés után Petrovics Mátyás értékelt.

„Úgy gondolom, ebből a mérkőzésből kihoztuk a maximumot. A lányok valóban készen álltak az összecsapásra, ehhez elsősorban mentálisan kellett sokat dolgozni velük. A stáb is odatette magát, tényleg mindent elkövettünk, mert ez csak azon múlt, fejben mennyire lesznek ott a csajok. Akit kellett, kicsit felpiszkáltunk, akit kellett, annak ápoltuk a lelkét, (Faragó) Tamással tényleg sokat dolgoztunk velük, edzést már nem is tartottunk délelőtt, csak a mentális frissítésen volt a hangsúly.
Maga a mérkőzés úgy alakult, ahogy terveztük: az a videóelemzésből kiderült, hogy az olaszok semmilyen kockázatot nem vállalnak, így pontosan felmérhető volt, mit csinálnak előnyben, aztán amikor már annyit kaptunk, hogy kellett még valami, elkezdtük kőkeményen letámadni őket, amúgy is el voltak bizonytalanodva. Arra kellett vigyázni, nehogy kibillentsenek minket, átrántásokkal, fejen átugrásokkal, de ezt sikerült megoldani.
Kellett ez a győzelem, mert így az ötödik helyért mehetünk, és bármi is lesz, a vb-8. és az Eb-6. hely után ez már előrelépésnek számít, és ez, úgy gondolom, a csapatot dicséri. Az amerikaiakkal játszunk, mindenki sejtheti, mennyire lesz könnyű... Fizikálisan erősebbek, de igyekszünk felkészülni, arra kell ügyelnünk, hogy nyilván ők is szépen akarnak búcsúzni, nehogy egy erődemonstrációvá alakuljon a meccs.”



Férfi OB I

PVSK-Mecsek Füszért - PannErgy-MVLC

2017. okt. 04. 18:00

Férfi OB I

VasasPlaket - Kaposvári VK

2017. okt. 12. 20:30

Női OB I

DUE-Maarsk Graphics - FTC

2017. okt. 14. 17:45

Női OB I

FTC - BVSC-Zugló Diapolo

2017. okt. 18. 18:00

BENU Férfi Magyar Kupa, selejtező, Miskolc, 2017.09.24. - Fotók: Fehér Anna
BENU Férfi Magyar Kupa, selejtező, Kőér utca, 2017.09.24. - Fotók: Madar Dávid
Közreműködők, egyesületek
Bizottságok