cover image
Egyéb
Utánpótlás
Női

Leány ifi Eb: újabb siker, jöhet az elődöntő!

2017. augusztus 24. 17:45

Végig vezetve, magabiztos győzelmet aratott az ifjúsági leányválogatott az újvidéki Európa-bajnokság negyeddöntőjében Nagy-Britannia ellen.

Mindössze 21 másodpercet kellett várni az első magyar gólra. Ekkor Utassy Kata talált be a britek kapujába, amikor pedig az ellenfél egyenlített, 43 másodperc múlva ismét nálunk volt az előny (Muzsnay Fanni révén), ami azt is jelenti, hogy a magyar–brit negyeddöntőben mindössze 64 másodpercen keresztül volt egyenlő az állás, a többi, közel 31 percben rendre Faragó Tamás csapata állt nyerésre.

A magyar válogatott az első negyedet 4–1-re, a másodikat 3–2-re nyerte meg, majd a harmadik felvonásban végleg eldöntötte a négy közé jutást. Muzsnay duplázott, aztán betalált Ármai Zita, Petőváry Luca és Kudella Panna, az 5–0-ás játékrészt követően pedig már 12–3-ra vezettek a mieink. Így még az is belefért, hogy a záró nyolc percet 4–1-re megnyerje Nagy-Britannia, a magyar sikert semmi sem veszélyeztette. 
 
Faragó Tamás: „Bármennyire is könnyű ellenfélnek tűnt a brit válogatott, azért a mérkőzés tétje a négy közé jutás volt. A viszonylag nagy létszámú magyar szurkolótábor előtt mindenki szerette volna megmutatni, hogy kiváló játékos. Volt, akinek sikerült, volt, akinek nem, de a végén közösen örültünk a győzelemnek.”

A magyar válogatott negyedik meccsén a negyedik győzelmét aratta, s bejutott a legjobb négy közé, a szombati elődöntőben a szerb–holland csata nyertesével játszanak a mieink.

LEÁNY IFJÚSÁGI EURÓPA-BAJNOKSÁG, ÚJVIDÉK
Negyeddöntő
Nagy-Britannia–Magyarország 7–13 (1–4, 2–3, 0–5, 4–1)
Gólszerzők:
Turner 3, Clapperton, Whittaker, Cutler, Wordley, ill. Muzsnay 3, Ármai 2, Utassy 2, Kudella 2, Petőváry L., Pap Mónika, Tátrai, Faragó B.
Vízilabda hírek
Utánpótlás
Utánpótlás - Leány ifjúsági válogatott
ifi leany eb ifjusagi europa bajnoksag