cover image
Egyéb

„Revánsnak is vettük!"

2017. augusztus 6. 20:06

Vogel Soma és Simon Henrik is kiemelte a remek védekezés kulcsfontosságát, avagy az U20-as világbajnokság nagyszerű eredménye (Olaszország-Magyarország 2-7) után a Fradi kapusa és a Vasas centere értékelt. És persze Horkai György kapitány, aki joggal beszélt erődemonstrációról.

Mint beszámoltunk róla, a belgrádi U20-as világbajnokság 2. fordulójában káprázatos védekezéssel, magabiztos játékkal 7-2-re legyőzte Olaszország együttesét a magyar válogatott!
 
A mérkőzés után Balázs Miklós videoelemző segítségével a mérkőzésen ihletett formában védő Vogel Soma, illetve a tarthatatlan centermunkával előrukkoló, két csodálatos gólt is jegyző Simon Henrik nyilatkozott honlapunknak.
 
Vogel Soma: „Az elejétől fogva tudtuk, hogy kemény, brusztos meccs lesz. Hangsúlyoztuk már korábban is, hogy a védekezés fogja eldönteni a mérkőzés végkimenetelét. Kicsit talán revánsnak is vettük a tavalyi Európa-bajnoki vereség után. Nagyon örülök, hogy a védekezés végig jól működött! Tudtuk, hogy a mi támadósorunk erősebb, mint az övék, ha jól megy hátul, akkor több gólt lövünk, mint ők. Két meccsünk van a csoportból hátra, azokat magabiztosan, simán kell hozni, hogy nyugodtan álljunk majd oda a negyeddöntőhöz."
 
Simon Henrik: „Kemény mérkőzésre számítottunk, az olaszok elleni mindig ki-ki meccset vívunk. Bennük volt a tavalyi Európa-bajnoki eredmény is. Mindenki keményen hajtott, küzdött, a védekezés volt a fő szempont, ennek köszönhetően tudtuk megnyerni a találkozót. Csoportelsők akarunk lenni, hogy elkerüljük a másik ágat, így valószínűleg a spanyol-montenegrói meccs vesztesével játszunk majd a negyeddöntőben. Lesz még két csoportmeccsünk, amelyeken magabiztos győzelmeket akarunk aratni."

Horkai György kapitány így értékelt a mérkőzés után: „Nagyon jó meccset játszottunk. Összeállt a védekezés, remek blokkok, jó ütemű szerelések, és Soma is fantasztikusan védett. Úgy érzem, mindenkiben benne volt a tavalyi meccs, mindenki pluszban bizonyítani akart. Tudtuk, hogy játékban jobbak vagyunk, igyekeztünk erre apellálni. Kihúztuk a méregfogukat, figyeltünk, hogy ne tudjanak lefordulni. Kihagytunk öt-hat fórt, ami meg volt játszva, ami előrelépés. Ilyenkor nem haragszom, ha megjátsszuk a fórokat, és a kapus véd, az benne van a játékban. Márpedig a kapusuk jól védett. Teleki Andris keze megsérült, jegeltük, Simon Henrik csodálatosan játszott, így még nem teljesített a válogatottban, látszott rajta, van némi törleszteni valója a tavalyi után. Le a kalappal előtte és a többiek előtt is, ez igazi erődemonstráció volt!”
 
U20-as férfi világbajnokság, Belgrád, 2. forduló
D-csoport
Olaszország-Magyarország 2-7 (0-1, 1-1, 1-4, 0-1)
Gólszerzők: Mezzarobba, Campopiano, ill. Manhercz 3, Simon H. 2, Szatmári, Burián
(Teljes jegyzőkönyv: itt)
 
Dél-Afrika-Egyiptom 4-6
 
A-csoport: Irán-Görögország 2-18, Egyesült Államok-Oroszország 12-9
B-csoport: Horvátország-Spanyolország 6-5, Hollandia-Montenegró 6-14
C-csoport: Kína-Argentína 14-13, Új-Zéland-Ausztrália 3-13
 
A férfi U20-as válogatott vb-csapata
Kapusok: Csiszár Boldizsár (Eger), Vogel Soma (Ferencváros)
Mezőnyjátékosok: Burián Gergely (Vasas), Csacsovszky Erik (Pécs), Lukács Dorian (Miskolc), Nagy Ádám (OSC), Manhercz Krisztián (Szeged), Simon Henrik (Vasas), Sélley-Rauscher Domonkos (UVSE), Szatmári Kristóf (Szolnok), Teleki András (KSI), Vadovics Viktor (Miskolc), Zerinváry Lóránd (KSI)
(A játékosok klubjaként azt a csapatot jelöltük meg, amelyből kiharcolták a kerettagságot)
 

Vízilabda hírek
junior-válogatott
horkai györgy
vb
belgrád