cover image
Egyéb
Utánpótlás
Férfi

Olaszverés - pazar játékkal! Vogel, Manhercz, Simon: remek!

2017. augusztus 6. 18:50

Az U20-as belgrádi világbajnokság 2. fordulójában 7–2-re nyert Olaszország ellen Horkai György csapata, így közel, nagyon közel került a hőn áhított csoportelsőséghez!

Minden szempontból különleges és fontos mérkőzés várt csapatunkra Belgrádban. Fontos, mert az olaszok elleni csata a csoportellenfelek ismeretében bátran kijelenthető, a csoportelsőségről dönthet, és különleges, mert a felek tavalyi párharca enyhén szólva felejthetetlenné vált. Főleg számunka, akik nehezen, igencsak nehezen emésztettük meg az akkori történéseket, amelyeket most jobb, ha nem is hozunk újra fel…

Ahogy várható volt, végletekig kiélezett ütközetet hozott ezúttal is a parti, amelynek első negyedét Szatmári Kristóf góljával (gyönyörűen lett kijátszva a fórt) 1–0-ra nyertünk meg. Lehetett volna könnyen 2–0 vagy 3–0 is, hiszen volt emberelőnyös helyzet, vagy egy Vadovics Viktor-megúszás, ám az olasz kapus nagy formában védett. De lehetett volna az 1–0 1–2 vagy 1–3 is, de a túloldalon Vogel Soma brillírozott, megbabonázta a lövő játékosokat.

A forgatókönyv a folytatásban sem változott, s ugyan nagy nehezen egyenlítettek az olaszok, de Manhercz Krisztián emberelőnyből újra a mienket jutatta előnyhöz. Kemény, rendkívül kemény volt a mérkőzés, minden pillanatán érződött a nagy tét.

Két góllal vezettünk a harmadik negyedben, miután Simon Henrik fantasztikus centerakcióval járt túl három védő és a kapus eszén – kell-e mondani, a tavalyi meccsen kiállított center pluszban bizonyítani akart Horkai Györgynek. Megtette, ő és Teleki András is remekül állt a lábán a kapu előtti birkózásban. Időkérés után labdánk volt a 4–1-hez, de hiába, ám miután Vogel ismét nagyot védett hátrányban, egy megúszás után Vadovics harcolt ki ötöst, amelyet Manhercz értékesített.

Vikágbajnoki ezüstérmesünk aztán egy távolit is „betett”, 5–1-re vezettünk – parádés pillanatok voltak! Labdaszerzések, kiváló kapusteljesítmény, összhang. Szépített ugyan a rivális, ám villant egyet Burián Gergő is, így 6–2-vel zárult a harmadik negyed. A negyedikben Simon lőtt még egy lélegzetelállító gólt, ezzel nyertünk 7–2-re!

Kedden 10:20-kor Egyiptom, szerdán 19:20-kor Kanada ellen játszik csapatunk.

Horkai György így értékelt a mérkőzés után: „Nagyon jó meccset játszottunk. Összeállt a védekezés, remek blokkok, jó ütemű szerelések, és Soma is fantasztikusan védett. Úgy érzem, mindenkiben benne volt a tavalyi meccs, mindenki pluszban bizonyítani akart. Tudtuk, hogy játékban jobbak vagyunk, igyekeztünk erre apellálni. Kihúztuk a méregfogukat, figyeltünk, hogy ne tudjanak lefordulni. Kihagytunk öt-hat fórt, ami meg volt játszva, ami előrelépés. Ilyenkor nem haragszom, ha megjátsszuk a fórokat, és a kapus véd, az benne van a játékban. Márpedig a kapusuk jól védett. Teleki Andris keze megsérült, jegeltük, Simon Henrik csodálatosan játszott, így még nem teljesített a válogatottban, látszott rajta, van némi törleszteni valója a tavalyi után. Le a kalappal előtte és a többiek előtt is, ez igazi erődemonstráció volt!”
 
U20-as férfi világbajnokság, Belgrád, 2. forduló
D-csoport
Olaszország-Magyarország 2-7 (0-1, 1-1, 1-4, 0-1)
Gólszerzők: Mezzarobba, Campopiano, ill. Manhercz 3, Simon H. 2, Szatmári, Burián
(Teljes jegyzőkönyv: itt)
 
Dél-Afrika-Egyiptom 4-6
 
A-csoport: Irán-Görögország 2-18, Egyesült Államok-Oroszország 12-9
B-csoport: Horvátország-Spanyolország 6-5, Hollandia-Montenegró 6-14
C-csoport: Kína-Argentína 14-13, Új-Zéland-Ausztrália 3-13
 
A férfi U20-as válogatott vb-csapata
Kapusok: Csiszár Boldizsár (Eger), Vogel Soma (Ferencváros)
Mezőnyjátékosok: Burián Gergely (Vasas), Csacsovszky Erik (Pécs), Lukács Dorian (Miskolc), Nagy Ádám (OSC), Manhercz Krisztián (Szeged), Simon Henrik (Vasas), Sélley-Rauscher Domonkos (UVSE), Szatmári Kristóf (Szolnok), Teleki András (KSI), Vadovics Viktor (Miskolc), Zerinváry Lóránd (KSI)
(A játékosok klubjaként azt a csapatot jelöltük meg, amelyből kiharcolták a kerettagságot)

Vízilabda hírek
Utánpótlás - Férfi junior válogatott
junior-válogatott
horkai györgy
vb
belgrád