cover image
Egyéb

Bíznak benne a társak

2017. augusztus 5. 9:52

Szombaton Dél-Afrika ellen kezd a belgrádi junior-világbajnokság Horkai György korosztályos válogatottja, amelynek a felnőtt-világbajnokságon ezüstérmet szerző Manhercz Krisztián is tagja.

Utolsó korosztályos világversenyére készül az 1997-es fiúválogatott, amely a belgrádi junior-világbajnokságon szeretne minél szebb eredményt elérni. Sőt, nyerni.

„Plusz motiváció, hogy ennek a korosztálynak ez a vb az utolsó világversenye, és szeretnék egy aranyat ezen a nyáron – mondta Manhercz Krisztián, aki a világbajnoki ezüstérmes felnőttválogatottnak is tagja volt, majd négy nap pihenőt követően szerda este csatlakozott a Horkai György vezette együtteséhez. – Ha egy másik válogatotthoz kellett volna csatlakoznom, az nehezebb lenne, de a mostani társakkal együtt nőttünk fel, kilencéves korom óta ismerem őket, így csak visszatértem közéjük.”

Manhercz Krisztián aranyreményeit táplálhatja, hogy amíg ő a felnőttekkel szerepelt a világbajnokságon, addig a juniorok az ausztrálok és a szerbek legyőzésével és a horvátok elleni döntetlennel megnyerték az OMV-kupát, míg a BENU-kupán az olasz, görög, orosz hármast verte a gárda, szóval tényleg szépen sikerülhet a belgrádi vb.

Még akkor is, ha kifejezetten kemény feladat vár a magyar válogatottra, hiszen az olaszok elleni csoportmeccs dönt arról, hogy ki kerüli el a szerbeket a negyeddöntőben, igaz, várhatóan az első helyezettnek meg a horvát, montenegrói, spanyol hármasból jut valaki a nyolc között.

„Nem lesz könnyű, de aki látta a korosztály idei meccseit, az tudja, hogy erős csapat, a felkészülés során mindenkit legyőzött az együttes, bizakodó vagyok – folytatta Manhercz Krisztián, akire ezúttal is fontos szerep hárul majd. – Mindig szerettem az ilyen céloknak megfelelni, most is ezen leszek. Biztos, hogy jobban figyelnek majd rám az ellenfelek, de a társak bíznak bennem, nem hagyhatom őket sem cserben. Az ilyen helyzetekben vezérként kell viselkednem.”

A szélső a világbajnokság után négy napot pihenhetett, majd csatlakozott a juniorokhoz, s mint elmondta, most már egy inkább szép emlék a vb, az elveszített döntő ellenére is. Az ezüstérmet pedig rögtön tudta értékelni, hiszen nem mindenkinek adatik meg egy vb-finálé. Most viszont már tovább kell lépni, hiszen szombaton jön Dél-Afrika, míg vasárnap Olaszország.
juniorvalogatott20170805.jpg  
A férfi junior-válogatott vb-csapata
Kapusok: Csiszár Boldizsár (Eger), Vogel Soma (Ferencváros)
Mezőnyjátékosok: Burián Gergely (Vasas), Csacsovszky Erik (Pécs),Lukács Dorian (Miskolc), Nagy Ádám (OSC), Manhercz Krisztián (Szeged), Simon Henrik (Vasas), Sélley-Rauscher Domonkos (UVSE), Szatmári Kristóf (Szolnok), Teleki András (KSI), Vadovics Viktor (Miskolc), Zerinváry Lóránd (KSI)
(A játékosok klubjaként azt a csapatot jelöltük meg, amelyből kiharcolták a kerettagságot)
 
A 19. FINA Férfi Junior Világbajnokság (agusztus 5-13., Belgrád) csoportbeosztása

A-csoport: 
Egyesült Államok, Oroszország, Görögország, Puerto Rico, Irán 
B-csoport: Hollandia, Montenegró, Spanyolország, Horvátország, Japán 
C-csoport: Új-Zéland, Ausztrália, Argentína, Szerbia, Kína 
D-csoport: Olaszország, Magyarország, Egyiptom, Kanada, Dél-Afrika
Vízilabda hírek
junior valogatott manhercz vb belgrad