cover image
Egyéb

Nyerni és élvezni

2017. augusztus 4. 15:41

Sajtótájékoztatót tartott a masters-világbajnokságra készül Millennium együttese. Kemény Dénes aranycsapata természetesen győzni akar, de az is fontos, hogy a játékosok újra együtt vannak, s ugyanolyan remek hangulatban készülnek, mint régen.

„Bocsánat a késésért, de rengeteg aláírást kellett kiosztanunk” – adta meg a masters-világbajnokság szereplő Millennium sajtótájékoztatójának alaphangját Kósz Zoltán, a mostani gárda edzője, csapatvezetője. A 2000-ben olimpiai bajnoki címet szerző kapus Kemény Dénes munkáját segíti, s elmondta, nagy örömmel vetette bele magát ebbe a munkába, de ez édes teher számára. Ráadásul magasztos cél érdekében dolgozik, és ha már nem játszik, akkor a többi teendőből veszi ki a részét.

Kószhoz hasonlóan a többiek is oldott hangulatban beszéltek a sajtóeseményen, folyamatosan mentek a poénok, a beszólások, jó volt látni, hogy a legendák ugyanolyan jókedvűek mint régen, remek közösséget alkotnak, s bizony arra is jó esély van, hogy aranyérmet szerezzenek. Mint régen. Nevetve és remek játékkal.

Vári Attila: „Az ötlet, hogy induljunk már akkor megvolt, amikor a vizes világbajnokság megrendezését Budapest kapta, a döntés után pedig összeültünk, és egymás szemébe néztünk, hogy tényleg akarjuk-e ezt. Természetesen igen. A vizes világbajnokság fontos része a masters torna, és mivel itthon van, korábban pedig rengeteg szeretetet kaptunk, megpróbáljuk minden energiánkat és tudásunka beletenni, szebbé tenni a napjainkat. A fő motiváció, hogy együtt legyünk, együtt éljük át a régi szép emlékeket. Nagyon jól érezzük magunkat, komoly terhelést kaptunk Zolitól, míg egymástól mentálisan, továbbá szeretném megdicsérni a szervezőket, a világbajnokság fantasztikus rendezvény volt. A masters sokkal többről szól, nemcsak sportesemény, hanem népegészségügyi hatással bír és szeretnénk bemutatni a csodás helyszíneket. Rengeteg kísérő, család, barátok lesznek itt, ez egy közösségi élmény.”

Szécsi Zoltán: „Mindent elmond a balafonfüredi meccsünkről, hogy Vári Attila két gólt tudott lőni. Cscsúformában van a csapat és egy kicsit visszakanyarodnék ahhoz, hogy a masters-világbajnokság a tömegsportot népszerűsíti, és a mi csapatunk a kapocs a tömegsport és a profik között. Rengeteg vízilabdás, úszó érkezik, alapvetően egy buli az egész esemény, s nekünk is annak kellene kezelni, csakhogy amilyen sikerek mögöttünk vannak, azok miatt muszáj komolyan vennünk. Emlékszem, amikor szóba került az indulás, Benedek Tibi csóválta a fejét, hogy csapatszinten legalább 100 kilót kéne leadnunk, és szerintem ez meg is történt. Borzasztóan szeretünk egymással játszani, még akkor is, ha az egyik lefordulásnál Varga Tomi rossz passzt adott. A debreceni és az egri gálameccsünk is jó élmény volt, az utóbbin Biros Petit búcsúztattuk, a további búcsúmeccseket pedig beosztjuk a következő 15 évre.”

Varga Tamás: „Amikor Debrecen és Egerben volt a két gálameccs, akkor az öltözőben Kásás Tamással, Varga Zsolttal és Fodor Rajmunddal beszélgettünk arról, hogy milyen jó volt együtt játszani, mennyire élveztük, még az is felvetődött, hogy hétvégenként szerepeljünk valamilyen bajnokságban. Aztán Kásás Tamás szólt Kemény Dénesnek, hogy szeretnénk indulni a masters-világbajnokságon, ő vitte tehát tovább az elképzelést. Januártól elkezdtem edzeni, leadtam nyolc kilót, ezt megpróbálom tartani is. Rettentő jó érzés együtt, előjönnek a régi emlékek, bohóckodunk, bízom benne, hogy a közönség is élvezi majd a meccseket. Szeretnénk megnyerni a masters-világbajnokságot, és akik régen nem láttak minket játszani, most közelebb kerülhetnek a csapathoz. De abban is bízom, hogy sokat számít a gyerekeknek a jelenlétünk, és talán többet kezdenek el vízilabdázni.”
Vízilabda hírek
masters sajtaj szecsi varga vari