cover image
Egyéb

A Honvéd mehet a 9. helyért

2017. április 24. 20:49

Az idegenbeli győzelem után otthon kikapott a Debrecen – a Honvéd lesz a Kaposvár ellenfele a 9. helyért.

A második negyed végéig meglehetősen szoros meccset vívtak a felek, innen azonban megállt kicsit a hazai gépezet. A Honvéd zsinórban szerzett három találattat ment el 7–4-re, és ugyan a harmadik menet végén egy gólra még felzárkózott a Debrecen, Szivós Márton „betett” egy fórt, majd a mezőny legeredményesebbje, Kalanovics Balázs akcióból köszönt be Lévai Mártonnak. Vad Lajos együttese ezt követően meg tudta tartani előnyét, nem úgy, mint a Kőér uszodában, s végül ha nehezen is, de úgy nyert 11–10-re, hogy ellenfele két másodperccel a vége előtt szerezte 10. találatát. Mindez azt jelenti, hogy a Honvéd (amelynek kapuját Decker Attila 58%-os hatékonysággal védte) játszhat a Kaposvárral a 9. helyért, míg a Debrecen a Péccsel mérkőzik a 11. helyért.
 
Komlósi Péter:A budapesti mérkőzés egyértelműen bravúrként könyvelhető el a részünkről. A Szentesnek köszönjük, hogy befogadtak minket a héten, mert a meccs előtt négy napig nem volt edzéslehetőségünk Debrecenben. Ez érződött sajnos a csapat mozgásán. Eleve kevés emberrel készültünk, és meccs közben lett még egy súlyos sérültünk Smitula Gergőnek az egész klub nevében jobbulást kívánunk.
 
Steinmetz Barnabás (szakosztály-vezető):Nagyon harcos Debrecennel kellett megküzdenünk. Ha már úgy alakult, hogy a 9-12. helyért kell csatáznunk, bár nem így terveztük a szezon elején, akkor mindent megteszünk a 9. helyért. Szoros mérkőzést tudtunk megnyerni, és ez azért is volt jó, mert nem pihentünk így bele a mérkőzésbe, mint a Kőér utcában legutóbb. 


E.ON férfibajnokság, rájátszás, a 9–12. helyért, 2. mérkőzés
DVSE–RacioNet-Honvéd 10–11 (3–4, 1–1, 2–3, 4–3)
Gólszerzők:
Szőke 2, Süveges 2, Tóth P. 2, Somlai 2, Kuncz, Fekete, ill. Kalanovics 4, Szivós 3, Gyárfás 2, Simon A., Fejős
(Teljes jegyzőkönyv: itt)
Az egyik fél hetedik pontjáig tartó párharc végeredménye: 7–4 a Honvéd javára
Vízilabda hírek
debrecen
honvéd