cover image
Egyéb

Győzelem a Fradi ellen, az Eger már döntős!

2017. április 15. 21:37

10–7-re nyert az FTC ellen a ZF-Eger, s máris elérte a hét pontot, így egy meccsen kiharcolta a fináléba kerülést, s várja döntőbeli ellenfelét.

A Szolnok–OSC csata után az Eger–FTC elődöntő is úgy indult, hogy a vendégek alaposan megnehezítik a házigazda dolgát, hiszen Madaras Norbert már a 20. másodpercben megszerezte a vezetést a zöld-fehéreknek Egerben. A balkezes klasszis gólja után négy perccel Angyal Dániel egyenlített, viszont még az első negyedben betalált Nyéki Balázs is, így továbbra is előnyben volt a Ferencváros.

A második negyedben aztán az Eger előbb ismét egyenlített, majd 3–3 és 5–4 után is duplázott, az Erdélyi Balázs góljával kialakuló 7–4-es előny pedig már kezdett megnyugtatónak tűnni a helyzet a hazai együttes számára. A becsülettel küzdő FTC már csak kettőre tudta csökkenteni a hátrányát (ezt kétszer is megtette), aztán viszont a 29. percben Hárai Balázs találatával már 9–6 volt a házigazdának, s gyakorlatilag eldőlt a mérkőzés. Az utolsó percben még Bedő Krisztián és Sztefan Mitrovics is feliratkozott a gólszerzők listájára, maradt a háromgólos különbség, így az Eger máris elérte a hét pontot, ami azt is jelenti, hogy a tavalyi ezüstérmes, a középszakasz győztese már ott van a fináléban.

S várja ellenfelét, a Szolnok–OSC párharc győztesét.
 
Dabrowski Norbert:„Összességében az történt, amire számítottunk, veszélyes ellenfél volt a Fradi, nehéz volt ellenük támadni. Picit türelmesebbek tudtunk lenni, és jobban használtuk ki az emberelőnyeinket, ez döntött.” 

Varga Zsolt:„Jól kezdtünk, utána viszont sietettük a játékot, kapkodtunk, innen jött fel az Eger és fordított. A nyolc kettes kontrafaultarányt soknak érzem egy ilyen fontos mérkőzésen, ezt nehezen tudtuk kompenzálni. Szívvel-lélekkel, jól harcoltunk.”


E.ON férfibajnokság, rájátszás, elődöntő, 1. mérkőzés
ZF-Eger–FTC-PQS 10–7 (1–2, 3–1, 3–2, 3–2)
Gólszerzők:
Decker Á. 2, Hárai 2, Milos Csuk 2, Erdélyi, Bedő, Angyal, Kovács Gergő, ill. Nyéki 2, Sz. Mitrovics 2, Jansik Sz., Tóth M., Madaras
(Teljes jegyzőkönyv: itt)
Az egyik fél hetedik győzelméig tartó párharc végeredménye: 7–1 az Eger javára
Vízilabda hírek
eger ftc elodonto rajatszas