cover image
Egyéb

Euro kupa: fegyelmezetten, óriási akarással!

2017. április 4. 19:53

2008 után lehet újra nemzetközi kupagyőztese a magyar vízilabdának, ráadásul minden esély megvan arra, hogy az FTC-PQS szerdán megnyerje az Euro kupát, miután a finálé első meccsen hatgólos diadalt aratott Nagyváradon.

„Vízilabdázni kell. Fegyelmezetten, óriási akarással” – jegyezte meg Varga Zsolt, az FTC edzője, amikor arról kérdeztük, hogy mit kell tenniük azért, hogy megnyerjék az Euro kupát, amely sorozat döntőjének visszavágóját hatgólos előnyből várják a zöld-fehérek.

„A kinti mérkőzésen aratott hatgólos győzelem azt mutatja, hogy jobb csapat a Ferencváros, most pedig még egyszer be kell bizonyítani ezt – tette hozzá a szakvezető, aki a tetemes előny ellenére sem gondol arra, hogy néhány gólos vereséggel is kupagyőztes lehet az FTC. – Mindig arra törekszem, hogy győzzünk. Akkor lesz teljes a kép, ha újra bizonyítjuk, hogy mi vagyunk a jobbak, ha úgy ér véget az egész kupasorozat, hogy nyertünk, és erre koncentrálunk.”

A zöld-fehérek pedig minden idegszálukkal erre koncentrálnak, bármelyik játékossal beszéltünk, mindenki elmondta, hogy jó helyzetben vannak, de mindenképpen oda kell figyelni, nehogy esetleg a Nagyvárad meglepje őket. Persze, ha az FTC úgy játszik, ahogy tud, akkor tehet bármit a rivális, a Ferencvárosé lesz a kupasiker – ráadásul vélhetően kettős győzelemmel.

„Ha az európai Szuperkupát nem számoljuk, mostani lehet az első nemzetközi kupagyőzelmem, ami azért is áll előkelő helyen a pályafutásomban, mert a Fradival, egy tradicionális klubbal érhetem el – mondta Tóth Márton, a zöld-fehérek centere. – Kötődésem is van a klubhoz, hiszen családom fradista, így otthon is mindig téma volt a csapat, ott voltam az uszodában, amikor a Vad Lajos vezette FTC a klub utolsó magyar bajnoki címét szerezte. Nagyon várom már a szerdai meccset, minden esélyünk megvan arra, hogy elhódítsuk a kupát, azonban úgy kell bemennünk a vízbe, hogy nulla nulláról kezdődik a mérkőzés.”

Magyar csapat legutóbb 2008-ban nyert nemzetközi kupát, akkor a Szeged győzött az Euro kupa elődjének számító LEN-kupában, míg az FTC utoljára 1998-ban ünnepelhetett nemzetközi kupagyőzelmet, amikor az azóta már megszűnt KEK-ben lett aranyérmes.

Most pedig itt az újabb nagy lehetőség, és természetesen nem iszunk előre a medve bőrére, de úgy készülünk, hogy szerda este már Euro kupa-győztesként beszélünk a Ferencvárosról!
 
Euro kupa, férfiak, döntő, visszavágó
FTC-PQS–Digi-Oradea (romániai), 18:00 (tv: Digi Sport1)

Az első mérkőzésen:
Digi-Oradea–FTC-PQS 6–12
Vízilabda hírek
ftc nagyvarad euro kupa donto