cover image
Egyéb

Addig üsd a vasat, amíg meleg

2017. március 31. 13:37

Bravúros győzelmet aratott a BVSC az OSC-vel szemben, de a zuglói együttesre vár még egy nagyon fontos meccs a középszakaszban a Vasas ellen, amely nagyban befolyásolhatja a rájátszást.

Finoman szólva is viharos meccsen aratott bravúrgyőzelmet a BVSC az OSC ellen, hiszen a 12–11-re végződő találkozón harminc személyi hibát ítéltek a játékvezetők, két játékost cserével végleg, kettőt pedig brutalitásért állítottak ki. Az OSC már 5–1-re és 8–4-re is vezetett, a BVSC azonban remekül élt a négyperces emberelőnyök adta lehetőséggel, s megfordította az összecsapást.

„Amikor elment 5–1-re az OSC, akkor másként nézett ki a játék képe, de aztán szépen felzárkóztunk, 8–4-nél pedig már más volt a meccs ritmusa, majd 8–5-nél úgy éreztem, hogy az OSC váltott agresszívabb játékra, talán túlságosan is agresszívra, amiből ők jöttek ki rosszabbul – mondta Szűcs Levente, a MKB-Euroleasing-BVSC-Zugló edzője. – A négyperces emberelőny legalább annyi esetben alakulhat negatívan, mint ahányszor pozitívan, most szerencsére mindkettőből jól jöttünk ki. Belőttük a büntetőket és az emberelőnyöket is, éltünk a lehetőséggel. Valóban viharos meccs volt, egyszer fordult meg a fejemben, hogy nem ér véget normális keretek közt a mérkőzés, de itt jöttek képbe a külső szereplők, akiknek az a feladatuk, hogy megfogják ilyenkor a találkozót és így is tettek.”

A szakvezető elmondta, a játékosaiban is igyekezett nyomatékosítani, hogy mivel a Vasas elleni szombati bajnoki még fontosabb, ezért próbáljanak meg higgadtak maradni, ami sikerült is. Ráadásul úgy tűnik, hogy Pásztor Mátyás sérülése sem súlyos, és a szélső játszhat a hétvégi fordulóban.

„Úgy éreztem, hogy megérdemli a csapat ezt a sikert, kiegyensúlyozott teljesítmény nyújtunk, benne volt a levegőben, hogy legyőzzünk valakit az élcsapatok közül, eddig nem jött össze, most megkaptuk a sikert az élettől – folytatta Szűcs Levente. – A BVSC női csapatát irányító Petrovics Matyi mondta, addig kell ütni a vasat, amíg meleg, és én is erre építek, hiszen most tűzforró!”

A BVSC férficsapata szombaton a Vasas ellen ütné tovább a vasat, hiszen ha a zuglói együttes legyőzi a piros-kékeket, akkor mindegy, mi történik a Szeged–Miskolc meccsen, akkor a BVSC biztosan 6–0-ról kezdi az egyik fél hetedik pontjáig tartó párharcot a rájátszásban.

A Szeged–Miskolc rangadó pedig mindkét fél számára fontos, és kifejezetten érdekesen alakulhatnak az események. A Miskolcnak az kedvezne, ha legyőzné a Szegedet, míg a BVSC kikapna a Vasastól, a Szeged viszont akkor járhat jól, ha nyer a Miskolc ellen, miközben a Vasas kikap a BVSC-től.

E.ON férfibajnokság, középszakasz, felsőház, 8. (utolsó forduló)
Április 1., szombat

VasasPlaket–MKB-Euroleasing-BVSC-Zugló, 18:00
ContiTech-Szeged-Diapolo–PannErgy-MVLC, 18:00
ZF-Eger–Szolnoki Dózsa-Közgép, 19:00
A-Híd-OSC-Újbuda–FTC-PQS, 19:00

A felsőház állása:
1. Szolnok 60 pont
2. Eger 58
3. OSC 47
4. FTC 40
5. Miskolc 33
6. BVSC 32
7. Szeged 27
8. Vasas 25
Vízilabda hírek
bvsc szűcs levente kozepszakasz alsohaz