cover image
Egyéb

Férfi BL: felőrölte a Szolnok a Bresciát

2017. március 22. 19:26

Cseh Sándor csapata magabiztos, stabil játékkal, jó védekezéssel és kapusteljesítménnyel esélyt sem adott olasz ellenfelének.

A bresciai egygólos győzelem után odahaza is éles partit vívott ellenfelével a Szolnok, ugyanakkor ezúttal sokkal kevésbé kellett izgulni a siker miatt. Kevésbé, mert Cseh Sándor csapata az utóbbi időben igencsak jellemző stabilitással fokozatosan őrölt fel ellenfelét. Hiába volt Vámos Mártonnak korán két személyi hibája, hiába védett remekül az olaszok kapujában Marco del Lungo, hiába volt többször is sansza szorossá tenni az állást az olasz kupadöntőben a Reccóval döntetlent játszó, és csak ötméteresekkel veszítő riválisnak, tulajdonképpen egyetlen pillanatig sem forgott veszélyben a győzelem.

Egyrészt a csapatvédekezést megkoronázva Nagy Viktor szenzációs volt a kapuban, másrészt a második negyedben 2–3 után Andrija Prlainovics két-, és Milan Alekszics egy fórgóljával már 5–3-ra a magyar bajnok vezetett. A lázas Kis Gábor és centertársa, Mezei Tamás „hozta” a kiállításokat, fontos pillanatokban ezeket be is lőtte a csapat – így aztán elérte, hogy a 28. percben Prlainovics harmadik emberelőnyös góljával három lett közte.

A végén Vámost cserével kiállították, de ez nem osztott, nem szorzott, főleg úgy, hogy Nagy Viktor hátrányban újfent védett egy nagyot. Sőt indított, a megúszó Fülöp Bence pedig még végigért, és beállította 8–4-es végeredményt. Joggal szólt a taps a szolnoki uszodában, és bizony a továbbjutásért harcoló Brescia nagy ellenfele, az OSC is örülhetett.

Cseh Sándor, a Szolnok vezetőedzője: „Eredmény jó, jól védekeztünk, fegyelmezettek voltunk hátul, Nagy Viktor jól védett. Ugyanakkor nem tetszett játékunk, nem voltunk gyorsak – az ellenfél kapujához gyorsan felértünk, de a lóbák, a mozgások nem voltak kellőképpen gyorsak. Brusztos meccs volt, nem éreztem frissnek magunkat. Meg kell még szokni az új labdát, talán ennek köszönhetően nem voltunk labdabiztosak."

Kis Gábor, a Szolnok centere: „A célom az volt, hogy éljem túl a meccset, a csapat nyerjen, örülök, mostantól gyógyulok. Gyorsan kell, mert jönnek a meccsek sorban. Kemény volt, de nem is számítottunk másra.”

Nagy Viktor, a Szolnok kapusa: „A labda? Más az anyaga, nehezebb, a kapus ujja, válla nagyobb terhelésnek van kitéve – ez van, ezzel kell játszani. Az első három gól az enyém volt, a teljesítményemet a második félidőre feltétlen jobbra akartam cserélni. Ez sikerült, sokat segítettek a társak, a védekezésünk ismét jól működött. Kemény mérkőzés volt, csak úgy, mint kint, a lényeg, hogy nyertünk.”

Bajnokok Ligája, férfiak, A-csoport, 8. forduló
Szolnoki Dózsa-Közgép–AN Brescia (olasz) 8–4 (2–2, 3–1, 1–1, 2–0)
Gólszerzők:
Prlainovics 3, Crousillat, Vámos, Gocics, Kis G., Fülöp, ill. Paskovics, Rizzo, Muslim, Nora

További program
Olympic Nice (francia)–Olympiakosz Pireusz (görög), 19:30
A-Híd-OSC-Újbuda–Spandau 04 Berlin (német), 19:45 – tv: Digi Sport1

Az állás:
1. Szolnok 22 pont (85–50)
2. Olympiakosz 22 (76–44)
3. Brescia 12
4. OSC 9
5. Spandau 4
6. Nice 3

További program
9. forduló, április 5., szerda

Olympiakosz–Szolnok
OSC–Nice
Spandau–Brescia

10. forduló, április 26., szerda
Szolnok–OSC
Brescia–Olympiakosz
Spandau–Nice

FIGYELEM! JEGYEK, BÉRLETEK
Férfi Bajnokok Ligája Hatos Döntő – 2017. május 25–27., Duna Aréna

Vízilabda hírek
Final Six Budapest - Hírek
Bajnokok Ligája
szolnok
brescia