cover image
Egyéb

Gurisatti Gréta: „Már jobban vagyok!”

2017. március 21. 16:50

A Dunaújváros játékosa csapata edzésén szenvedett súlyos szemsérülést – szerencse a szerencsétlenségben, hogy megúszta egy rutin szemműtéttel (könnycsatorna, négy öltés), és ha minden jól megy, jövő héten már vízben lehet. A BVSC elleni szerdai elődöntőt ki kell hagynia, a válogatott edzéseken Bíró Attila akár a parton is számít rá.

Ahogy Primász Ágnes, a dunaújvárosiak szakosztályvezetője elmesélte a történteket, már akkor beleborzongott az ember. Magát az érintettet, azaz Gurisatti Grétát hallgatva aztán fokozódott ez az állapot. De mielőtt rátérnénk, kezdjük a legfontosabbal: a 20 esztendős játékos köszöni, jobban van, otthon várja a pénteki kontrollt, amely eldönti, mikor is mehet vízbe. Merthogy szerencse a szerencsétlenségben, szemműtét ide vagy oda, jó esélye van arra, hogy már hétfőn medencébe ugorhasson, méghozzá a válogatott edzésén. Bíró Attila szövetségi kapitány nem is hívott meg mást a keretbe, akár edzhet, akár nem, számít Grétára.

No, de mi is történt pontosan? „Egy szerencsétlen mozdulat során az edzésen a társam lövőkeze találta el a szememet – emlékezett vissza az érintett. – Nagyon megijedtem, mert nem tudtam kinyitni, és mint kiderült, belül vérzett. Rögtön bevittek a kórházba, ahol az orvosok nyitották szét. Kiderült, hogy a könnycsatornám sérült meg. Orvosi konzílium következett, megvártuk a reggelt, mikorra is összeforrt annyira a seb, hogy helyi érzéstelenítéssel négy öltéssel kellett varrni.”

És itt még nincs vége… Teszt következett, amely során sós vizet fecskendeztek a szemébe – „Ha lefolyik az orromon és a torkomon, akkor ennyivel megúsztam, ha nem, akkor nagy a baj” – mesélte. Nos, hála istennek hamar megérezte a torkán a sós vizet, így nem kellett más beavatkozást elvégezni.

Azt mondták, nagy szerencsém volt, ha egy-két milliméterrel arrébb történik a sérülés, a látásomat is elveszíthettem volna... Szóval, most örülni kell… Alaposan megijedtem, majd akkor sem lettem sokkal nyugodtabb, amikor hathetes kihagyással rémisztgettek. Megúsztam. A BVSC elleni szerdai elődöntőn ugyan nem játszhatok, de ha minden jól megy, akkor hétfőn a válogatott edzésén már vízbe ugorhattok, a jövő heti visszavágón pedig a Dunaújvárosban is játszhatok. Örülök, hogy a szövetségi kapitány így is számít rám, mondta, hogy mindenképpen legyek ott az edzéseken már csak a taktika miatt is, amit az olaszok elleni világliga-meccsre tervezünk. Jól esik a bizalom” – fogalmazott a bajnokságban 46 gólnál járó pólós, akinek elhivatottságát, elszántságát jelzi, hogy a hétvégi műtét óta már megfordult a konditeremben, és orvosi engedéllyel, ha nem is teljes intenzitással, de már edzett. Jobbulást, és mihamarabbi visszatérést kívánunk!
Vízilabda hírek
dunaújváros
gurisatti gréta