MVLSZ–KAP7: máris megvan a megállapodás

2017. március 16. 11:52

A LEN által kötött szerződés értelmében a jövőben új labdákat használnak majd az európai szövetség égisze alatt zajló mérkőzéseken – a magyar szövetség gyorsan reagálva máris megállapodott a kétszeres olimpiai bajnok úszó, Brad Schumacher vezette céggel 600 új labda beszerzéséről.

Fotó: Madar Dávid

Az Európai Úszószövetség (LEN) néhány hete jelentette be, hogy partneri szerződést kötött a KAP7 nevet viselő céggel, és a szervezet égisze alatt zajló mérkőzéseken – többek között az Európa-bajnokságon vagy éppen a Bajnokok Ligájában – ilyen labdákat használnak majd.

A Magyar Vízilabda Szövetség a helyzetre azonnal reagálva felvette a kapcsolatot a KAP7 vezetőjével, a kétszeres olimpiai bajnok amerikai úszó (1996, Atlanta) Brad Schumacherrel, aki a három ötkarikás játékot megjárt volt vízilabdázóval, Wolf Wigóval közösen vezeti a labdákat gyártó céget.

Dr. Kemény Dénes elnök a tárgyalássorozat végén újságolta el, hogy a megállapodás szerint a szövetség összesen 600 KAP7 labdát vásárolt (férfit, nőit), amelyekre felkerül az MVLSZ logó is. A magyar szövetség gyors reakciójának köszönhetően Európában elsőként állapodott meg a céggel, segítve ezzel is a honi csapatokat, játékosokat, hozzájárulva többek között ahhoz, hogy ne legyen számukra ismeretlen a labda a férfi BL-ben vagy éppen majd a női LEN kupa négyes döntőjében.

Támogatandó a nemzetközi eseményeken szereplő egyesületeket és válogatottakat, az MVLSZ elnöksége legutóbb úgy határozott, hogy az új versenykiírásban a 2017/18-as szezonban női és férfi felnőtt ob I-es bajnokságot, valamint a többi hazai klubeseményt kötelező KAP7 labdahasználattal fogja kiírni. A résztvevő csapatok az MVLSZ friss beszerzésének közel a felét támogatásként megkapják, a további labdabeszerzés a Diapolo központon, vagy a kiskereskedelemben lesz megoldható, mivel a Diapolo a hivatalos KAP7 képviselet Európában.
E.ON Férfi OB I

CONTITECH SZEGED - FTC PQS Waterpolo

2017. márc. 18. 15:00

E.ON Férfi OB I

ZF-Eger - A-HID OSC ÚJBUDA

2017. márc. 25. 16:00

HUN-MON edzés, Duna Aréna - 2017. 03.12. - Fotók: Madar Dávid
HUN-MON edzés, Duna Aréna - 2017. 03.11. - Fotók: Madar Dávid
HUN-MON edzés, Duna Aréna - 2017. 03.10. - Fotók: Madar Dávid
OSC-Eger, 2017.02.25. - Fotó: Fehér Anna
HUN-FRA női világliga, 2017.02.21. - Fotók: Madar Dávid
Közreműködők, egyesületek
Bizottságok