cover image
Egyéb

Akadémiai jellegű képzés a Bercsényiben, Győrben

2016. november 11. 11:50

A győri Bercsényi-iskola sporttagozatos osztályába vízilabdásokat is várnak. Az ezzel kapcsolatos nyílt nap november 12-én és 17-én 15 órától lesz az intézményben.

Mint azt Németh Zsolt, az iskola igazgatója elmondta: nyitottak minden sportág iránt.


"Ábrahám Csaba elnök és Vogel Zsolt vezetőedző keresett meg bennünket, s mivel az immár szakgimnáziumként működő iskolánknak már évtizedek óta a sport az egyik fontos ágazat, természetesen örömmel vettük a felkeresést. Sokat számít az is, hogy az épülő sportberuházásoknak köszönhetően a létesítményhelyzet ideális az itt tanulók számára, hiszen nem kell messzire menniük egy edzésre.


Elsődleges célunk egyértelműen az élsportra való felkészítés, ezt egyéni tanrenddel, a tanulmányok rugalmas összehangolásával biztosítjuk. Kiemelném azt is, hogy a hagyományos érettségi tantárgyak mellett sportszakmai elméletoktatásban is részesülnek a diákok, akik így az érettségivel együtt regeneráló-balneoterápiás masszőr végzettséget is kapnak, illetve ha még egy évet maradnak az intézményben, a 13. év végére sportedzői papírt is kézhez vehetnek.


Nagy hangsúlyt fektetünk emellett a nyelvoktatásra is, ahol nemcsak a nyelvek szerint bontjuk csoportokra az osztályokat, hanem külön indítunk kezdő és haladó csoportokat is. Természetesen a felsőoktatásra is felkészítjük a tanulókat, hiszen a vízilabdások között nagyon nagy a továbbtanulási szándék.


Elsődlegesen a következő tanévtől szeretnénk ezt az egész akadémiai jellegű képzést elindítani a pólósoknál, de akár már idén is lehetőséget biztosítunk az átvételére annak, akinek ez segítheti a sportolói pályafutását
" - mondta el Németh Zsolt, a Bercsényi igazgatója.
Az iskola az alábbi liken elérhető: www.bercsenyi.eu
Vízilabda hírek
győr
bercsényi