cover image
Egyéb
Utánpótlás
Férfi

Világbajnoki bronzérmes az ifiválogatott!

2016. szeptember 3. 20:54

Horkai György válogatottja a világbajnokság utolsó napján az olaszok ellen ismét győzött, és megérdemelten szerezte meg a bronzérmet.

A horvátok elleni elődöntős vereség után Olaszország következett a magyar válogatott számára a podgoricai világbajnokságon. Pesci mester csapatát 16-13-ra sikerült legyőzni a csoportküzdelmek során, éppen ennek köszönhette a magyar csapat, hogy könnyebb ágra került a folytatásban.

Ezzel együtt egy bronzmeccs mindig más, nem számít, mi történt korábban, ez egy új fejezet. Egy gyors fejezet, amely után az egyik fél nagyon szomorú, a másik nagyon boldog lesz – ezt mondta Horkai György is, még a horvát meccs után.

Remekül kezdtünk, azzal együtt, hogy csak az első negyed derekán született meg az első gól, Burián Gergő jóvoltából. Vadovics Viktor követte, 2-0-ra elmentünk a meccs első felében. 2-1 után egy időkérés után kimaradt a fórunk, kár volt érte, de maradt a magyar előny az első szünetre.

Elég pontatlanok voltak a lövők mindkét oldalon, furcsán haladt a meccs előre, még emberelőnyben sem sikerült jól összpontosítania a feleknek. Na, de eljött a második negyed harmadik perce, jött Vadovics Viktor és elérkezett a 3-1-es magyar előny ideje. Kissé nemtörődöm volt az olasz csapat, ennek persze mi örültünk, motiváltabbak tűnt a magyar válogatott.

Ez 4-1-es előnyt eredményezett a második negyed derekára. A csoportmeccsen magát megszóró Di Martire hozta közelebb az olaszokat (4-2), de maradt a kétgólos előnyünk a nagyszünetre.

A vb eddigi meccsein rendre gólzáporos meccseink voltak, a görögök elleni első negyedhez képest feleannyi gól esett az első félidőben.

Egy olasz lefordulás után szerzett góllal indult a harmadik negyed (4-3), azért oda kellett figyelni. Burián Gergő irdatlan bombagóljával odafigyelt, megint kettő volt az előny. Sőt, Sugár Péter harcolt ki egy 5 méterest, amit Nagy Ádám értékesített (6-3). Kicsit beállt aztán az eredmény, mígnem 3 és fél perccel a harmadik negyed vége előtt Maccioni lőtt a bal szélről Bányai kapujába, 6-4.

Fekete Gergő bizonyította aztán őstehetségét (7-4), miközben a lelátón már hangoltak a döntőre a montenegrói drukkerek. Gyönyörű góllal növeltük aztán előnyünket, Baksa Benedek méghozzá, aki a vb elején kapott legutóbb szerepet, nem úgy most – amolyan Dumi-szögből lőtt a kapuba, 8-4. Jött egy olasz gól a negyed végére, de még volt annyi időnk, hogy újra válaszoljunk, így 4 gólos előnnyel jöhetett volna az utolsó szakasz. Csakhogy Di Martire nagyon akarta a bronzot, gólt lőtt 4 másodperccel a vége előtt, 9-6.
 

Jobbak voltunk, na, muszáj kimondani, a negyedik negyedben is mi diktáltuk a tempót, Vadovics Viktor lőtte a tizedik magyar gólt (10-6), majd Bányai Márk megfogott egy büntetőt, remek volt a CSAPAT!

Uraltuk a meccset, tudtunk válaszolni az olaszok közeledésére. Három és fél perccel a vége előtt 11-7-re vezettünk, és innen már nem lehetett elveszíteni a meccset.

Merthogy ezen az estén jobb volt a magyar válogatott. Ez pedig bronzérmet eredményezett.

Eredmény – ifi világbajnokság, Montenegró, Podgorica, bronzmérkőzés:

Magyarország-Olaszország 12-8 (2-1, 2-1, 5-4, 3-2)
Gólszerzők:
Vadovics V. 4, Burián 3, Fekete G. 2, Nagy Á. 2, Baksa, illetve Di Martire 4, Maccioni 3, Piombo

A magyar válogatott világbajnoki kerete:


Bányai
Márk, Leposa Gábor – kapusok

Kósa Balázs, Nagy Ádám, Burián Gergő, Vadovics Viktor, Lukács Ábel, Kardos Alexander, Teleki András, Fekete Gergő, Sugár Péter, Baksa Benedek, Zerinváry Lóránd
Szövetségi kapitány: Horkai György
Edző: Keszthelyi Tibor

További eredmények:

A 7. helyért:

Ausztrália-Oroszország 8-9 (3-0, 5-3, 0-2, 0-4)

Az 5. helyért:
Görögország-Szerbia 19-22 (4-7, 5-5, 6-5, 4-5)

A döntőben:
Horvátország-Montenegró 16-13 (2-2, 7-5, 2-4, 5-2)
 
A világbajnokság végeredménye:

1. Horvátország
2. Montenegró
3. Magyarország
4. Olaszország
5. Szerbia
6. Görögország
7. Oroszország
8. Ausztrália
9. Spanyolország
10. Egyesült Államok
11. Japán
12. Kanada
13. Brazília
14. Egyiptom
15. Kazahsztán
16. Kína
17. Új-Zéland
18. Dél-Afrikai Köztársaság
19. Kolumbia


-dobos-

Vízilabda hírek
Utánpótlás
Utánpótlás - Fiú ifjúsági válogatott
horkai györgy
ifiválogatott
ifjusagi valogatott
podgorica
u18-as válogatott