cover image
Egyéb

BL: Trieszt után jöjjenek az újabb magyar sikerek

2016. április 15. 10:34

Az Eger Barcelonában, az OSC Soriban, a Szolnok odahaza gyűjthet be nagy skalpot a Bajnokok Ligája szombati játéknapján.

Varga Dénes azt mondta az olaszok elleni győztes trieszti mérkőzést követően: „ez a szezon kegyetlen”. Nincs idő ugyanis hosszas pihenésre egy-egy esemény után, más kérdés, hogy az olimpiai pótselejtezőt nem feltétlenül tervezte be jó előre a magyar válogatott.

De ott kellett lenni, és végül pozitív lett az összkép, a fáradtság ellenére jól jöttünk ki belőle, ami lökést adhat a nemzetközi porondon esedékes feladatok előtt. Merthogy azok már itt is vannak: szombaton újabb Bajnokok Ligája-fordulót rendeznek.

CNA Barceloneta, Jug Dubrovnik, Pro Recco – ők az ellenfelek, hát mit mondjunk, fel van adva a lecke. A Final Sixben érezheti már magát a Jug és a Recco is, a Barceloneta ugyanakkor nagy harcot vív a Primorje Rijekával, így fontos lesz neki a szombati mérkőzés.

Kezdjük is az Eger vendégjátékával! Dabrowski Norbert csapatából hatan is ott voltak Triesztben, ez egyrészt örömteli számára, másrészt meg kell küzdenie azzal, hogy Zalánki Gergőék fáradtan érkeztek haza hétfőn délután.

„Kíváncsian várom, hogy a spanyol, vagy a magyar válogatottak trieszti lendülete tart-e tovább. Nagyon örültem a kvalifikációs tornagyőzelemnek, s különösen annak, hogy ebben a csapatom játékosai főszerepet játszottak. Akik Egerben dolgoztak ebben az időszakban, azokról csak jót tudok mondani, mert nagyon kemény munkával készültek a szezon véghajrájára. Most gyorsan össze kell gyúrni ezt a két dolgot, s ha ez sikerül, akkor győzhetünk a nagyon jó erőkből álló Barceloneta otthonában. Nem számolgatok, mind a három meccsünket meg kell nyerni, mert szerintem csak így lehetünk csoportelsők, ami a feltett szándékunk” – nyilatkozta a szakember a klub weboldalának.

Nos, igen, a csoportelsőség automatikus elődöntőt ér a június 2. és 4. között a Margitszigeten rendezendő hatos döntőben.

A nemrégiben 40. születésnapját ünneplő Biros Péter azt mondta, ismeri a csapattársait, senki sem fog fáradtságra hivatkozni a mérkőzés apropóján. Még Zalánki Gergő sem, aki bevallotta, már nagyon várta az utolsó trieszti meccs végét, mert a teste már ellenkezett mindenféle mozgástól. De ő is a győzelemre gondol, annak ellenére, hogy Milos Csuk és az eltiltott Lőrincz Bálint sem lehet ott a csapatban.

Az egriek mérkőzését a Digi Sport 2 közvetíti szombaton 20 óra 25 perctől. A csoportban egyébként lesz még egy Rijeka-Olympiakosz rangadó is, annak is nagy a tétje.

A B csoportban egy mérkőzést már lejátszottak szerdán, a Partizan Isztambulban ért el 9-9-es döntetlent. A nagyon azonban szombaton ugranak vízbe.

Először a Szolnok és a Jug a Tiszaligetben. Cseh Sándor csapata az odavágón elvérzett Dubrovnikban, annak ellenére, hogy már 8-3-ra is vezetett a horvát csapat, és onnan álltak fel a mieink 9-9-re. Maro Jokovic 51 másodperccel a vége előtt szerezte meg a győztes gólt.

Nos, a csoportban még akár első is lehet a Szolnok, már ha felborul a papírforma, és a Recco botlik, a második hely viszont mindenképpen reális célkitűzés. Ehhez a Jugot kell legyőzni, lehetőleg minimum két góllal.

Cseh Sándor a klub weboldalának elmondta, nem valami jók az előjelek:

"Nem tudom megmondani, hogy mennyire „leharcolt állapotban” érkeztek vissza a trieszti négyek. Az biztos, hogy minden világverseny után komoly mentális fáradság érződik minden játékoson. Hogy Nagy Viktor, Varga Dénes, Varga Dániel és Vámos Márton mennyire merült le ebből a szempontból, az meccs közben derül ki. Az itthon maradt játékosok nagyon kemény munkát végeztek az elmúlt négy hétben, viszont az előjelek nemhogy nem túl jók, egyenesen rosszak. Kis Gábor ugye hátfájdalmai miatt nem utazhatott Triesztbe, hat napon keresztül kapott infúziós kezelést, természetesen több edzést is kihagyott, ezen a héten kezdte el a komolyabb munkát. Milan Alekszics a szerb válogatott edzőtáborában sérült meg, két hete nem tudja megfogni a labdát. Aaron Younger is sérülten jött vissza az ausztrálok edzőtáborából, ő ráadásul még a válogatott felkészülési meccsein sem tudott játszani.”

Younger játéka tehát kérdéses, ő tavaly még a Jugban pólózott, amikor Szolnokon 8-7-re nyert a magyar csapat. A Szolnok mérkőzését a Sport 1 közvetíti majd élőben, 18.30-tól.

A csoport másik magyar együttese a lehető legnehezebb feladat előtt áll: Soriban, a Recco ellen kell bizonyítani. Vincze Balázs csapatából Bisztritsányi Dávid és Decker Ádám volt ott Triesztben, a többiek együtt készülhettek.

A Recco a Nyéki Imre Uszodában 12-7-re győzött november 28-án, akkor a meccs elején még tartotta magát a magyar bajnoki ezüstérmes. A Reccóból többen is küzdöttek Triesztben, ott volt Stefano Tempesti, Michael Bodegas, Pietro Figlioli, Matteo Aicardi, Francesco Di Fulvio és Alex Giorgetti is, utóbbi elárulta nekünk, hogy nagyon szeretne újra Magyarországon játszani.

Júniusban fog, a Final Sixben, hiszen ebben a csoportban már megvan a három továbbjutó, annak ellenére, hogy matematikailag még van esélye az OSC-nek is. Az újbudaiak találkozóját nem láthatjuk élőben, az M4 Sport felvételről, 00:30-tól adja majd le a meccset.

A 8. forduló programja:

Április 16., szombat:


A csoport:


Spandau 04 (német)–Jadran Herceg Novi (montenegrói), Berlin, 19.00
Primorje Rijeka (horvát)–Olympiakosz Pireusz (görög), Rijeka, 20.00
CNA Barceloneta (spanyol)–ZF-Eger, Barcelona, 20.30 – TV: Digi Sport 2

A csoport állása:

1. Olympiakosz 15 pont
2. Eger 14 pont
3. Barceloneta 11 pont
4. Rijeka 11 pont
5. Spandau 3 pont
6. Jadran 2 pont

B csoport:

Galatasaray (török)–Partizan Beograd (szerb) 9–9 (2–4, 1–3, 4–1, 2–1) – szerdán játszották
Gólszerzők:
Nikics 3, Ozbek 3, Janovics 2, Colak, illetve Szubotics 3, Gogov 3, Tigkas, Vico, Aszanovics

Szolnoki Dózsa-Közgép–Jug Dubrovnik (horvát), Szolnok, 18.30 – TV: SPORT 1
Pro Recco (olasz)–A-Híd-OSC-Újbuda, Sori, 20.30 – TV: M4 Sport, felvételről 00:30-tól

A csoport állása:

1. Pro Recco 16 pont
2. Jug 16 pont
3. Szolnok 15 pont
4. OSC 9 pont
5. Partizan 7 pont
6. Galatasaray 1 pont

-ds-
Vízilabda hírek
Bajnokok Ligája
eger
osc
szolnok