cover image
Egyéb
Utánpótlás
Férfi

Mikulás-kupa Martfűn a 2002-es korosztálynak

2015. november 23. 15:34

Rendhagyó tornát rendeznek december 2. és 4. között a már sokszor kiváló házigazdának bizonyuló Martfű Termál Spa-ban. A résztvevők legjobbjai hamarosan hivatalosan is utánpótlás-válogatottak lesznek.

A 2002-es korosztály lesz a középpontban a tornán, amelyen régiók csatáznak majd. Horkai György utánpótlás kapitányt kérdeztük arról, mi a tétje ennek a rendezvénynek.

„Lassan két éve kezdtük az úgynevezett régiós képzést, aminek a lényege, hogy négy városban folyamatosan készülnek együtt a legjobb 2002-es születésű játékosok. A nyugat-magyarországi régió Balatonfűzfőn, a dél-kelet magyarországi régió Kecskeméten, az észak-kelet magyarországi régió Egerben készül, és vannak foglalkozások Budapesten. Minden hónapban van egy hétvége, amikor állnak az utánpótlás-bajnokságok, ezek az utánpótlás napok, ilyenkor találkoztak a 2002-esek is. Havonta négy edzésük volt, szombatonként és vasárnaponként délelőtt és délután. A martfűi tornán a négy régió csapata küzd majd meg egymással. Megkértem az edzőket, hogy a legjobb 15 játékost hozzák el magukkal, így összesen 60 vízilabdázó vesz majd részt a tornán. Nagyon hálásak vagyunk Tomasovszky Lászlónak, a martfűi helyszín házigazdájának, amiért állja a csapatok költségeit, amiért befogadja a rendezvényt. A gyerekek szerda este, csütörtök délelőtt és este játszanak, így mindenki mindenkivel találkozik, hogy aztán pénteken az első helyen álló a másodikkal, a harmadik a negyedikkel játsszon. Minden játékos kap érmet, emellett nagyon fontos, hogy tétje is van a tornának, hiszen ez alapján választjuk majd ki azt a 20-25 játékost, akik decembertől hivatalosan is utánpótlás-válogatottak lesznek.”

Horkai György elmondta, ebben a korosztályban nagyjából 100 játékos került képbe az elmúlt években, de az edzők magukkal hozhatják a legjobb, a 2002-eseknél jobb teljesítményre képes 2003-as születésű pólósokat is.

„Az ország egyetlen olyan wellness szállodája a martfűi, ahol 33-as medence működik. Várjuk a szülőket is a tornára, szeretnénk, ha jó hangulatú esemény jönne össze. A szálloda külön árkategóriát alakított ki erre a pár napra a gyerekeket elkísérők számára. Akik érkeznek, használhatják a hotel egyéb szolgáltatásait is” – mondta a kapitány, aki hozzátette, szeretnének hagyományt teremteni ezzel a Mikulás-kupával.

A gyerekek egyébként részben a korábban kialakított egységes utánpótlás-képzés és a hozzá kapcsolódó videóanyag mentén dolgoztak az edzéseken, emellett az edzők kreativitásán is sok múlt.

A lényeg tehát: 2002-es korosztály, amolyan bemutatkozó torna Martfűn, december 2. és 4. között. Jelezte már részvételét többek között Tóth Frank, Kásás Zoltán, Szívós István, azaz (szakmai) szem előtt is lesznek a gyerekek.

-ds-
Vízilabda hírek
Utánpótlás
Utánpótlás - Fiú korosztályos tehetséggondozó 2002
2002-es korosztály