cover image
Egyéb
Felnőtt Válogatott
Női

Izzadtak és csobbantak a lányok

2013. június 20. 14:58

Könnyedebb kondizással és egy laza strandolással zárta a felkészülés egy újabb szakaszát a női felnőtt és Universiade-válogatott.

Állj a falhoz!” - „ordította” Klink Zoltán, a mieink erőnléti edzője nagyjából csütörtök fél tizenkettő magasságában a Oriental Spa wellness- és fitneszközpontjában. Bizony, pár évtizede ez a felhívás még nagyon mást jelentett, semmiképp sem üdvözlendő eseményt. Most viszont épp erre vártak a lányok, hiszen az egyórás kondiedzés végét jelentette a nyújtás.

Merész András szövetségi kapitány szerette volna, ha egy kis változatosság is vegyül a mindennapokba, ezért fogadta a lányokat az Aquaworld.

Ezzel együtt nem a kondizás a lányok kedvenc foglalatossága, ez az arckifejezésekből leszűrhető volt. „Jóóóóó!” – zárt egy gyakorlatot Klink Zoltán a két részre bontott társaság egyik felének. „De nem nektek!” – jött a slusszpoén, hisz persze, hogy a másik csoport állt meg pihenni.

Kisteleki Dóra lakonikus nyugalommal végezte a gyakorlatokat, ő már egy pár felkészülést végigcsinált, csakúgy, mint Takács Orsi, aki azt mondta, valóban nem a kondi a kedvenc.

De dicséret illeti a lányokat, mert a végére mindenki alaposan leizzadt, alig tudták tenyerüket a padlón tartani a fekvőtámasz alatt. „Nagyon csúszik”, „Jaj, de csúszik” – jöttek a felmentő szavak.

aqua2.jpgAzért ez egy kicsit könnyebb edzés volt, mint szokott lenni”- lepte meg a kívülállót Bolonyai Flóra az edzés végén, már az Aquaworld egyik medencéjéhez közeledve. Merthogy egy kis lubickolás a 35 fokban azért mindenkinek jól esett.

Ha a vb-re felkészülést nézzük, úgy 70 százalékos állapotban vannak a lányok. A cél a dinamikus erő-állóképesség fejlesztése. Ahhoz, hogy tudjuk, ez mit jelent, bele kell menni a vízbe. Itt a parton bárkit le tudnék teperni, de ha bemennénk a vízbe, a legkisebb lány is megfojtana” – szemléltette a vízilabda szépségeit Klink Zoltán, és elmondta, a fő cél természetesen a váll megerősítése.

A lányoknak ugyanis dobni is kell. Erősen, pontosan és lehetőleg minél többször.

További képeket az edzésről IDE KATTINTVA, a galériánkban lehet megtekinteni.

Vízilabda hírek
Női válogatott
Merész András
klink zoltán
edzés
aquaworld