cover image
Egyéb

Női ob I.: Szentes-Dunaújváros bajnoki döntő lesz

2014. április 14. 20:49

A bajnok Eger nem védi meg a címét a női ob I.-es liga 2013-14-es szezonjában, miután a Hungerit-Szentes nagy bravúrt végrehajtva kiverte a hevesieket az elődöntőben.

A túlélés volt a tét az UVSE és az Eger számára a női bajnoki elődöntők harmadik mérkőzésein, ugyanis a Dunaújvárosi Főiskola és a Hungerit-Szentes 2-0-ra vezetett összesítésben.

Ugyanakkor mind a négy eddigi találkozó szoros eredményt hozott, így a hétfő esti randevúk is megjósolhatatlan végeredmények mentén zajlottak.

Végül aztán söpréssel ért véget mindkét elődöntő. A simább meccs ezúttal a Hajós Alfréd Uszoda fedett medencéjében folyt, ugyanis a Dunaújvárosi Főiskola végig vezetve szerezte meg a győzelmet. 4-1-re húzott el Mihók Attila csapata a második negyed elején, és bár az UVSE már több alkalommal is bizonyította, hogy ekkora hátránynál sem adja fel, most három gólnál közelebb nem sikerült jönni a meccs derekára.

A végén csak az eredmény különbsége volt kérdéses, főleg azután, hogy Kisteleki Hannát a 19. percben cserével végleg kiállították: a kupagyőztes Dunaújvárosi Főiskola a bajnoki döntőbe jutott.

Ennél nagyobb meglepetés, hogy az alapszakaszt csak a negyedik helyen záró Hungerit-Szentes lesz az újvárosiak ellenfele a döntőben. Tóth László először irányít női csapatot, és rögvest fináléba vezette övéit.

Az Eger egyszer sem vezetett a mérkőzésen, ez sok mindent elárul: az elején 2-0-ra ment el a vendégcsapat, Catharina van der Sloot büntetője és Hevesi Anita centergólját követően, de ekkor még 5 perc 40 másodperc hátravolt az első negyedből. Mégsem esett több gól, nagyon pontatlanok voltak az egri lányok, semmi nem akart sikerülni.

A második negyedben viszont igen: 3-1-es részsikerrel a nagyszünetre egyenlítettek: mindhárom gólt Somhegyi Noémi szerezte: egyet centerből, kettőt előnyből lőtt. A fordulás után is egy 5 méteressel kezdődött a negyed, és azt is belőtte van der Sloot. A holland megszórta magát ezen a meccsen, hiszen négy alkalommal talált be Gangl Edina kapujába.

Czigány Dóra még egyenlített (4-4), de neki sem ment igazán, ezen az estén 6 lövésből egyszer volt csak eredményes. A negyedik negyedből két perc telt el, amikor Zajácz góljával 7-6-ra jött fel az Eger, mindhiába.

A lövések vagy elakadtak a blokkban, vagy Terefou volt a helyén, ráadásul Hevesi Anita 1 perccel a vége előtt szabaddobásból 9-6-ra alakította az állást, innen pedig már lehetetlen felállni.

Szentes-Dunaújváros döntő lesz a bajnokságban, az Eger három év után csak a bronzéremért küzdhet.

Eredmények – női elődöntők, 3. mérkőzések:

UVSE – Dunaújvárosi Főiskola 6-14 (1-3, 3-4, 0-2, 2-5)


UVSE:
Barna – Ritz, Kisteleki, Kövesdi, Sikter 2 (1), Kuna 1, Kumi 2. Csere: Hertzka, Zhang 1, Azumah, Bicskei, Kiss, Miló Sidló. Vezetőedző: Áts Bertalan

Dunaújváros: Kasó – Szilágyi, Menczinger 1, Gurisatti 2, Miskolczi 2, Garda, Csabai 5. Csere: Ziegler, Horváth 2 (1), Polák, Sinka 1, Brezovszki 1 (1). Vezetőedző: Mihók Attila

Gól/emberelőny: 3/5, illetve 4/12
Ötméteresek: 1/2, illetve 2/2
Kipontozódott: Sikter (27.)
Kiállítás cserével: Kisteleki H. (19.)
 
Továbbjutott a Dunaújvárosi Főiskola 3-0-s összesítéssel.

ZF-Eger – Hungerit-Szentes 6-9 (0-2, 3-1, 2-3, 1-3)

Eger:
Gangl – Ráski, Pócsi, Czigány 1, Clayton, Somhegyi 3, Pengő. Csere: Zajácz 2, Vályi F, Veréb. Vezetőedző: Kelemen Attila

Szentes: Terefou – Győri, Hevesi 2, van der Sloot 4 (2), Rácz, Kövér-Kiss 2, Gémes. Csere: Farkas, Kádár 1. Vezetőedző: Tóth László

Gól/emberelőny: 3/8, illetve 0/4
Ötméteresek: -, illetve 2/2
Kipontozódott: Vályi F. (17.)
 
Továbbjutott a Hungerit-Szentes 3-0-s összesítéssel.
Vízilabda hírek
eger
szentes
zf-eger
tóth lászló
dunaújvárosi főiskola
uvse