cover image
Utánpótlás

U15-ös Eb, Csicsáky Vince: „Kialakult egy fajta respekt a többi csapat részéről”

2023. június 27. 13:40

Több mint remekül zárta a csoportkört a magyar U15-ös leány válogatottunk a zágrábi Európa-bajnokságon, ahol a szerb, a horvát és az olasz válogatott sem jelentett akadályt a mieinknek, akiknek a csoportelsőség okán mára szabadnap jut, de ez csak elvben szabad, ugyanis Csicsáky Vince szövetségi edző ma is megdolgoztatja a lányokat.

„Pici pihenő persze belefér, meg is érdemlik a lányok, de ettől függetlenül két edzést is tartok nekik ma, az egyik egy átmozgató jellegű lesz, a másikon pedig a saját dolgainkat fogjuk sulykolni, mert azért láttam hibákat is a csoportmeccsek alatt és videózni is fogunk, készülünk a szerdai negyeddöntőre.

Visszatérve a csoportmeccsekre, minden egyes ellenfelünkből alaposan felkészültünk, tudtuk kire, kikre kell figyelni, a gyengeségeiket is feltérképeztük, és ez kamatozott is a szerbeknél, meg a horvátoknál, az olaszok ellen pedig kiemelten arra figyeltük, hogy megakadályozzuk a kontrajátékukat és a lefordulásaikat, ezt pedig a csapat maximálisan megoldotta, nagyon fegyelmezetten tartották be a taktikai utasításokat, ennek köszönhetőek a nagy arányú győzelmek. (A szerbeket 25-4-re, a horvátokat 17-9-re, az olaszokat 16-6-ra győzte le a magyar válogatott). Ki nem mondta senki itt a helyszínen, de azt érzékeljük, hogy az eredményeink okán kialakult egy fajta respekt a többi csapat részéről – azért dolgozunk, hogy ez meg is maradjon, lehetőleg minél tovább.

A szerdai negyeddöntőben a Németország-Izrael meccs győztesével fogunk játszani és ha a realitásokat, meg az erőviszonyokat nézem, akkor onnan tovább tudunk jutni, természetesen nem lebecsülve egyik ellenfelünket sem. Ha ez sikerül, akkor a görög-horvát párharc győztesével, nagy valószínűséggel a görögökkel csatáznánk az elődöntőben, és ők már nehezebbnek ígérkeznek, de ha azt a játékminőséget tudjuk hozni mind támadásban, mid pedig védekezésben, amit a csoportmeccseken, akkor összejöhet a finálé, ahol a papírforma alapján a spanyolokkal játszhatnánk. De természetesen ez – egyelőre – csak vágy, meccsről-meccsre haladunk, megadva a kellő tiszteletet minden ellenfelünknek, ugyanakkor megfelelő magabiztossággal játszva igyekszünk tudásunk legjavát adni.

Persze, nagyon jó a hangulat, egy kicsit fellélegzett valamennyi játékos, ugyanakkor a stábbal egyfolytában azon dolgozunk, hogy a játékosok két lábbal a földön maradjanak, ez minden megbeszélésen elhangzik, erre nagyon figyelünk.

Nagyon jó a szervezés, nagyon jók a körülmények Zágrábban, minden csapat egy szállodában van elszállásolva, hatalmas buszokkal visznek minket a minden igényt kielégítő uszodába, ahol külön bemelegítő medence is rendelkezésre áll. Minden csodálatos, meg vagyunk elégedve mindennel.

Külön ki kell emeljem, hogy nagyon sok szülő, rokon, barát jött el Horvátországba buzdítani minket, fergeteges hangulatot teremtenek a lelátón, no meg persze a játékosoknak az is nagyon jót tesz, hogy a közelben tudhatják szeretteiket, ez nagyon feldobja őket. Külön köszönöm, köszönjük nekik, rengeteget jelent a lányoknak, igyekszünk is meghálálni ezt a határtalan szeretetet és támogatást.”
Utánpótlás