Utánpótlás

Serdülő lány ob-döntő: UVSE–KSI, ahogy várták

2023. május 27. 22:42

Nem született meglepetés a serdülő lányoknál a Népligetben – a nyolcas döntőben a favoritokat egyik meccsen sem tudták megszorongatni eddig, így itt az UVSE mérkőzhet a KSI-vel az első helyért.

Ellentétben a fiúkkal, eddig eléggé egyértelmű győzelmek születtek a serdülő lányok nyolcas döntőjében. Az elődöntőkben a házigazda ferencvárosiak valamivel több, mint egy negyedig tartották magukat a KSI ellen, aztán a sportiskolások 4-3 után egy 4-0-ás rohammal eldöntötték a mérkőzést – ebben a fázisban a Fradi több mint nyolc percig nem tudott betalálni.

Még egyoldalúbb mérkőzést hozott az UVSE és a Szentes csatája – a lila lányok már az első negyedben 10 gólt szereztek, a következő háromban már csak 14-et összesen; persze, ha a felnőttválogatottban is bemutatkozott, a felnőttek között is remeklő Hajdú Kata a csapat vezére (ő most 6 találatig jutott), akkor nagyon nincs min csodálkozni.

Az alsó keresztbejátszásoknál a tatabányaiak és a dunaújvárosiak domináltak hasonló mértékben, így itt ők játszhatnak az 5. helyért.

Lány serdülő ob-döntő, Népliget

Elődöntő
KSI–FTC-Telekom 13-5
UVSE–Szentes 24-7
Az 5-8. helyért
III. Ker. TVE–Tatabánya 9-14
BVSC-Zugló–Dunaújváros 9-15

A vasárnapi program
12.00 – a 7. helyért: III. Ker. TVE–BVSC
13.15 – az 5. helyért: Tatabánya–Dunaújváros
14.30 – bronzmérkőzés: Szentes–FTC
15.45 – döntő: UVSE–KSI
Utánpótlás