cover image
Egyéb

Mérlegen a döntő – Varga Dániel: „Közel jártunk a maximumhoz”

2023. május 19. 9:11

Ahhoz képest, hogy tavaly nagyon csúnya verésbe szaladtak bele az újbudaiak, az idén nagyon komolyan szorongatták a Fradit, a vége azonban ugyanaz, mint 2015 óta az ötödik döntőjükben mindig: ezüstérem. Mégis pozitívumok köszöntek vissza a Genesys OSC vezetőedzőjének és csapatkapitányának nyilatkozatából.

Varga Dániel
„Attól függ, mit nézünk. Távolodjunk a kicsitől a nagy felé, azaz kezdjük magával a döntővel, ami kulcsfontosságú, hiszen véget ért a bajnokság, és a Fradi lett az első. Ugyanolyan érzésem van, mint az első mérkőzés után: nagyon mentünk, nagyon hajtottunk, közel jártunk a maximumunkhoz, ami egy nagyon jól játszó Fradi ellen ennyire elég. Ha számokkal akarnám kifejezni, azt mondanám, 96.5 százalékosan játszottunk, százzal nyerhettünk volna, de már az első érték sem kevés. Hogyha tovább lépünk, és azt nézem, hét meccset játszottunk a Fradival az idén, és egy kivételével mindegyiken nagyon közel voltunk, akkor egyfelől itt a helye a gratulációnak, azaz gratulálok a Fradinak, de utána rögtön nagy gratuláció jár a játékosaimnak, a csapatnak, a klubnak, mert úgy gondolom, nagyszerű eredményeket értünk el. Toronymagasan a legjobb második csapat vagyunk, feljebb nemigen tudunk menni, de legalább annyival vannak mögöttünk a többiek. Hogy mi hiányzott a sikerhez? Először is azt mondanám, hogy a többiekhez képest mi hoztuk ki a magunkból a legtöbbet. Aztán vannak a lehetőségek, amelyek teljesen mások nálunk és a Fradinál. Egy csapat sikeressége mondjuk tíz szemponton múlik, akkor abból nekünk megvan három-négy-öt, nekik megvan hét-nyolc-kilenc-tíz. Ha egy-kettővel több lenne, egy-két góllal többet tudnánk lőni, és akkor többször nyernénk ellenük.”

20230518_osc_ftc_donto_197.JPGManhercz Krisztián
„Kiadtunk magunkból mindent. Nem titok, hogy a játékosok jó része nem itt folytatja a jövőben, és ez a tudat egy nagyon jó és nagyon egységes csapattá kovácsolt minket. Borzasztó izgalmas párharc lett a döntőből, de elfáradtunk erre a második mérkőzésre. Nyilván bele lehet menni szakmázásba, hogy min kellett volna változtatnunk, mi nem működött, erre vannak is válaszok, de ezeket nem most kell megkeresni. Itt kell gratulálni a Fradinak, abszolút megérdemelték a győzelmet – ugyanakkor az is tény, hogy ebben a szezonban mi voltunk az egyetlen méltó kihívói. Ez volt ebben a szezonban a második olyan mérkőzés, ami nem egy gólon múlt, és ez a mi csapatunk dicsérete, hiszen egy évek óta fiksz BL nyolcas döntős résztvevő ellen álltunk helyt. Nyilván másképp alakulhatott volna, ha az első mérkőzést mi nyerjük, és ez rá is nyomta a bélyegét a másodikra, hiszen demoralizáló egy blokkon megpattanó lövéssel kikapni azok után, hogy azon a mérkőzésen tudtunk dominálni. Összességében azonban látni kell, hogy a Ferencvárosnak nagyobb a kerete, mélyebb, az egész szezonban több játékost tudtak pihentetni – és ehhez képest még ma is rengeteg helyzetet hagytunk ki, két büntetőt is, és a végén épp kettővel veszítettünk. Lehet bírózni, de felesleges: a helyzeteket be kell lőni.”

Vízilabda hírek