cover image
Egyéb

E.ON Férfi Ob I, bronzcsata: jöhet a harmadik felvonás

2023. május 17. 23:46

Fordulatos meccsen, a 17 védést bemutató Branislav Mitrovicnak és a második félidőben mesterötöst szerző Ivan Nagaevnek köszönhetően harmadik meccsre mentette a harmadik helyért folyó párharcot az A-Hid VasasPlaket, miután 8-6-ra győzött a Kőér utcában az EPS-Honvéd ellen.

Összekapta magát a Vasas az első meccs hazai vereségét követően: egy 0-3-as rohammal indították a második mérkőzést a Kőérben. Konarik Ákos ötösből és fórból, Bátori Bence szabaddobásból talált be, míg a hazaiak nagyjából hat perc után törték meg a jeget, Manhercz Ádám értékesített egy előnyt.

Amilyen határozottan indította a Vasas a meccset, ugyanazzal a „lendülettel” halványodott el a piros-kék gárda a második negyedre – a Honvéd ezzel szemben nagyon beindult. Ekler Zsombor is belőtt egy fórt, aztán négy perc meddő csata következett, kihagyott előnyökkel, centerlövésekkel – elsősorban a vendégek részéről –, mígnem Gregor Benedek talált valahára rést a pajzson, hat az öt ellen. Egy perccel később Hessels Sebastian újabb előnyt váltott gólra, aztán 33 másodperccel a nagyszünet előtt akcióból is bevette a kaput, így 5-3-ra már a Honvéd vezetett a félidőben.

A meccs addigi forgatókönyve alapján logikusan következett, hogy a Vasas indít egy komolyabb szériát. Nagaev akciógólja 11:16 perces angyalföldi csendnek vetett véget, majd az orosz egy ötöst is berakott (utóbbi egy kipattanó után érkezett előnyben). Sőt, a balkezes – aki kevésbé villogott az elmúlt időszakban – hamarosan fórból is betalált, így mesterhármasával megint a Vasas vezetett. A Honvéd? Próbálkoztak a hazaiak becsülettel, ám Branislav Mitrovic folyamatosan odaért az összes kapura érkező kísérletre.

9B5A2225.JPGA honvédosok elbizonytalanodtak, a sorozatban belőtt előnyök után most hármat is elbaltáztak – azaz a 4-0-ás második negyedet 0-3-as harmadik követte. Mindazonáltal ez volt az utolsó fordulat, a Honvéd ugyanis továbbra sem bírt a vendégvédelemmel, amely több mint 12 percig nullázta le riválisát. Ráadásul amikor a zárórész ötödik percében a veterán Hosnyánszky Norbert bezúdított egy szabaddobást, az Euro Kupa friss győztese már kettővel ment, miután Nagaev akcióból is betalált. Ekkor 2:19 állt az órán, ám mielőtt komolyabban reménykedhetett volna a Szivós-csapat, a következő támadásban jött egy fór és abból zsinórban az ötödik Nagaev-gól, ami 1:43-mal a duda előtt eldöntötte a mérkőzést.

Így péntek este a harmadik összecsapás dönt a harmadik helyről a Komjádiban – már alig várjuk.
Vízilabda hírek