cover image
Egyéb

Női BL – Mihók Attila: „Hogy eljutottunk idáig, az több mint csoda”

2023. április 1. 21:36

Véget ért a Dunaújváros nagy kalandja – a szinte teljesen megfiatalított csapat a Bajnokok Ligája négyes döntőbe jutással már földöntúli bravúrt ért el, a sabadelli hétvége afféle ráadás volt. Hogy végül negyedik hely sikeredett a sokkal rutinosabb Mataró (9-12) és Orizzonte (8-12) elleni vereségek után, az papírforma. Mihók Attila is inkább arra helyezte a hangsúlyt, hogy az egész menetelés mit jelentett a csapatnak és a játékosoknak.

Ez a meccs nem indult jól, de mindvégig megmaradt a küzdés. Aligha kérdés, hogy ez a realitás, nem?
Ahogy mondtam az négyes döntő előtt, ahogy vártam és kértem a csapattól, mindkét vereségért a vérünket kellett adnunk. Ez a mai eredmény is olyan, amilyen, mégis, három játékosunk abszolút nemzetközi szinten teljesített ma, Bridzsi (Horváth Brigitta), Zsuzsi (Mathieu Geraldine) és Grida (Garda Krisztina), nagyon-nagyon kemény emberfogást kaptak, és mégis nagyot játszottak. Mondjuk nekem kicsit fáj, hogy a meccs nagyjából el lett döntve az első negyed végére – amire mi labdanélküli kiállítást kaptunk, az nálunk kontra volt, ez értelmezhetetlen számomra. Nem azt mondom, hogy ezen a meccsen a négy negyed alatt reális esélyünk lett volna, de azért nem mindegy, hogy a padovai mérkőzésen 4-0-lal kezdtünk, most meg 1-5-tel. Talán ha az első végén az utolsó fórt belőjük, akkor 2-5, bár az egy ilyen gárda ellen is olyan hátrány már, hogy mindenki megnyugszik, és lecsorog a mérkőzés. Mi nem ezt tettük, összeszedtük magunkat, és a következő három negyedben végül is nyertünk eggyel – tudom, ez csak statisztika, mégis nagyon büszke vagyok a lányokra, és nagyon várom, hogy most megölelgethessem őket.

Aligha akad, aki amondó, hogy szégyellni kéne ezt a negyedik helyet.
Ugye, vannak az objektív tények, hiszen játszottunk már döntőt, lettünk ezüstérmesek kétszer, háromszor harmadikok – mégis, aki benne van a női vízilabdában, az tudja, hogy ez a negyedik hely, az, hogy itt vagyunk, több mint csoda. Amihez többek között az is kellett, hogy decemberben, Padovában ikszeljünk az Orizzontéval. Lehet, hogy ehhez a csillagok együttállása kellett, vagy egy kevésbé felkészült ellenfél, mert ma azért látszott, hogy a Catania pontosan tudta, kiket kell fogni, kiket kell hagyni.

Mit adott a csapatnak az idei BL-szezon?
Összességében nagyon-nagyon büszkének kell lennünk erre az évre, amit a fiatal játékosaink kaptak ettől a sorozattól, azt hosszú évek során sem lehetett volna szimulálni az ob I-ben.

Horváth Brigitta, a dunaújvárosiak balkezese
„Ez sajnos elég reális végeredmény, hiszen már az is csoda, hogy itt vagyunk. Nagyon büszke vagyok a csapatra, hiszen mind a két meccset végigküzdöttük és kiadtunk magunkból mindent. Fiatal gárdával mentünk neki a szezonnak, úgy voltunk vele, csak kipróbáljuk magunkat a BL-ben, ehhez képest eljutottunk a legjobb négybe, azaz mindenképpen jó emlékeink lesznek erről.”
Vízilabda hírek