cover image
Szövetség
Felnőtt Válogatott
Férfi
Női

Elnökségi: abszolút prioritás a válogatottaknak

2023. március 28. 17:17

Számos fontos döntést hozott az MVLSZ elnöksége a legutóbbi ülésén: az egyik leglényegesebb, hogy a jövő évi hazai versenynaptár összeállításánál abszolút prioritást élveznek a felnőttválogatottak felkészülési szempontjai, továbbá módosították a női bajnoki rájátszás dátumait.

Az ülésen először Varga Zsolt szövetségi kapitány szakmai beszámolóját hallgatta meg a testület a zágrábi Világkupa-szereplésről – ezt a tagok egyhangúlag elfogadták. Ezután a következő szezon időrendjének kihívásairól esett szó: a januári Eb és a februári vb, valamint a legfontosabb viadal, a nyári olimpia miatt példátlanul sűrűnek ígérkezik az idény. Az elnökség ugyanakkor döntött arról, a felnőttválogatottak felkészülési szempontjai mindent felülírnak majd, azaz a következő ligaülésen ennek szellemében kell megállapodásra jutniuk a kluboknak.

A testület határozott arról, hogy módosítja a korábban megadott időpontokat az idei női bajnoki rájátszásban, miután a válogatott Világkupa-selejtezőinek dátumait relatíve későn véglegesítette a nemzetközi szövetség. Az új meccsnapok – elődöntők: május 3., 6. és 10. – döntő és a bronzmeccs: május 13., 17. és 20. (a párharcok két győzelemig tartanak).

A nyári versenyek kapcsán az elnökség támogatta a férfi egyetemi és főiskolai válogatott részvételét az idei Universiadén, ugyanakkor női csapatot ezúttal nem küldünk, miután rendkívül kevés együttes nevezett az eseményre. Véglegesítették valamennyi korosztályos válogatott edzői csapatát, illetve jóváhagyták a strandvízilabda-válogatott részvételét az idén esedékes II. ANOC Strand Világjátékokra (Beach World Games) kvalifikáló májusi, hurghadai selejtezőtornán.
Szövetségi hírek
Férfi válogatott
Női válogatott