cover image
Egyéb

Női Euro Kupa: „A két mérkőzés a magyar vízilabda ünnepe lesz!"

2023. március 24. 18:30

Az UVSE és az FTC szombaton a Hajós-uszodában játssza a döntő első mérkőzését, a 20 órakor kezdődő összecsapást az M4 Sport élőben közvetíti. Az edzők, a szövetségi kapitány és a játékosok egyaránt parázs küzdelmet várnak.

Az idény ötödik, majd a visszavágón, szerdán a hatodik UVSE-FTC ütközet következik! A tét minden eddiginél nagyobb (bár a BENU Magyar Kupa-döntő rangja is felettébb magas), hiszen a párharc győztese nemzetközi kupát nyer!
 
Az Euro Kupa-finálé esélyese az idény eddigi négy összecsapás alapján az FTC lenne, hiszen Gerendás György csapata sorrendben a kupadöntőben (9-5), az Euro Kupa franciaországi csoportjában (10-8), majd a két bajnokin (13-6, 9-7) egyaránt jobbnak bizonyult. Mindazonáltal gyorsan hozzá kell tenni, az UVSE felettébb tartalékosan állt ki sokáig, hiszen két meghatározó játkosa, a válogatott két stabil embere, Rybanska Natasa és Faragó Kamilla is hiányzott. Egy héttel ezelőtt viszont már úgy csapott össze a két együttes, hogy említett két játékosára is számíthatott Benczur Márton - nos, a parti szorosabb is volt, igazi öldöklő, ugyanakkor taktikus küzdelem zajlott a medencében.
 
És ezt várhatjuk minden bizonnyal a kétfelvonásos EK-finálétól is!
 
„Lehet, hogy esélyesebb egy fokkal a Ferencváros, de egyrészt egy ilyen nemzetközi kupadöntőben két jó csapat esetében minden megtörténhet, másrészt biztos vagyok benne, hogy ahogy közeledünk a klubszezon hajrájához, az UVSE egyre jobb lesz. Két kimondottan éles, jó meccset várok, amelyen bízom benne, mindkét oldalon főszerepet játszanak majd azok a játékosok, akikre számítok a válogatottban. A közelgő Világkupa-meccsekre azért sem hirdetek még keretet, mert kíváncsi vagyok több játékos ilyen hőfokú meccsen nyújtott teljesítményére, azaz még van idő bizonyítani mindenkinek, hogy érdemes a meghívóra. Ami biztos: a két mérkőzés a magyar vízilabda ünnepe lesz, nagyon bízom benne, hogy a Hajósban és a Népligetben is fantasztikus lesz a hangulat!" - fogalmazott Bíró Attila, a válogatott szövetségi kapitánya.
 
uvsefradikettoke.jpg „Egész héten edzésekkel készültünk, majd Dunaújvárosban játszottunk kemény bajnoki meccset, amin győzni tudtunk. Ebből önbizalmat kell merítenünk, de nem szabad elbízni magunkat. Mindenképpen a védekezésre kell fektetnünk a hangsúlyt, ez lehet a kulcs. Mindig akkor sikerült ilyen meccseken nyernünk, ha csapatként játszottunk, erre készülünk" - fogalmazott Peresztegi-Nagy Kinga, az UVSE válogatott játékosa, aki természetesen azok közé tartozik, aki nagyon szeretne bizonyítani mind edzőjének, mind a kapitánynak.
 
„Nagy csoda nem lesz, apróságot elő lehet húzni, de nagyon meglepni mi sem tudjuk őket, és szerintem ők sem bennünket. Parázs meccset várok, amely aligha lesz edzői szempontból idegnyugtató..." - mondta Gerendás György, a Fradi mestere, utalva arra, amire mindenki számít. Ergo tényleg érdemes lesz szombaton a Hajósba, majd szerdán a Népligetbe kilátgatni, vagy minimum a tv elé ülni (M4 Sport)!
 
Női Euro Kupa, döntő, 1. mérkőzés
Szombat
UVSE - FTC-Telekom, Hajós-uszoda, 20:00 - tv: M4 Sport

Vízilabda hírek
Női Euro Kupa: „A két mérkőzés a magyar vízilabda