cover image
Egyéb

Euro Kupa: döntőben a Vasas, a Savona lesz az ellenfele!

2023. március 22. 21:09

Bejutott a második számú európai kupasorozat fináléjába az A-Híd VasasPlaket csapata, miután az elődöntő második mérkőzésén magabiztosan győzte le a görög Panioniost a Komjádi-uszodában.

Rég tapasztalt angyalföldi érdeklődés övezte a Panionios elleni mérkőzést, ennek több oka volt. Egyrészt egy nemzetközi kupasorozat elődöntőjének második mérkőzéséről volt szó, a párharc is izgalmas, reális esély mutatkozott a döntőbe kerülésre és aztán hosszabb távon arra is, hogy a Vasas „végre nyerjen valamit".

Az újkori Vasas a legutóbbi két évben többször is elvérzett sorsdöntő helyzetben, most itt volt az esély, hogy megugorjanak egy újabb lécet. Az első meccset egy góllal vesztette el Slobodan Nikic csapata úgy, hogy egy perccel a vége előtt még vezetett - de az eredmény így is biztató volt a pokoli hangulatú athéni „hangárban".

Nos, a Komjádi atmoszférája is a régi időket idézte, sok Vasas-drukker érkezett a meccsre, megöltötték a Margit-híd felöli szektorokat, de egy busznyi görög is Budapestre jött, hogy az övéiért szorítson - nem halkan, ahogyan azt tőlük megszoktuk.

(De láthattuk a lelátón többek között Varga Dánielt, Vincze Balázst, Burián Gergelyt, Stylianos Argyropoulost, Vigvári Vendelt és Vincét, Hosnyánszky Norbertet, Jansik Szilárdot és Dávidot, UVSE-, BVSC- és KSI-játékosokat vagy épp Wladár Sándort - sokan kíváncsiak voltak a meccsre.)

Ami jó védekezéssel indult mindkét oldalon, a Vasas az első emberelőnyét még kihagyta, a másodikat már bevágta Konarik Ákos, övé volt a meccs első gólja, ami majdnem egy fél negyed után született. Rögtön az ellentámadásból egyenlített Pavlos Mouratidis, de a vezetést nem tudta átvenni a görög csapat, mentett a blokk nem sokkal ezután. Ehelyett Sedlmayer Tamás értékesített egy fórt, és közel volt a legvégén az újabb gólhoz a Vasas, de végül a tűzijáték nem hozott eredményt, 2-1-ről jöhetett a második negyed.

Sava Randjelovic akciógóljával először vezetett két góllal a Vasas (3-1), majd hatalmas görög kapufa jött, fordulhatott a Vasas, Ivan Nagajev pedig szinte lemásolta szerb csapattársát, 4-1.

Sava Randjelovic is remekelt

Sava Randjelovic is remekelt

Erdélyi Balázs kihagyott 5 méterese (Limarakis védett) is „belefért" ebben a szakaszban, mert Bátori Bence gyorsan eredményes volt, így elcsendesedett pár másodpercre a Panionios tábora - aztán 5-1 után is ott folytatták, ahol abbahagyták.

Nagajev gyors emberelőnyös góljára Mouratidis reagált a nagyszünet előtti utolsó perchez érkezve, 6-2 állt a táblán végül a meccs felénél, szépen dolgozva haladt a céljai felé a Vasas.

Sava Randjelovic ismét akciógóllal jelentkezett, majd Kopeliadis fórból talált be a másik oldalon, avagy gyors gólváltás fordulás után. Bátori Bence lövése után csak az egyik játékvezető fújt gólt, ez épp elég volt, mert az illetékes tette, 8-3.

8-4-nél Gounas kiprovokálta magának a cserés kiállítást, amit meg is érdemelt, ellentétben Konarik Ákossal, aki csak elszenvedője volt a görög hecckampányának - mindez ráadásul kettős emberelőnyben történt, így 4 a 3 ellen támadhatott a Vasas, kimaradt az ígéretes helyzet.

Aggódni persze nem kellett, már csak azért sem, mert az utolsó szünet előtt Bátori Bence lőtt akciógólt, 9-4.

A zárónegyedben ugyan viszonylag gyorsan gólt szerzett Kalatzis, nem igazán forgott veszélyben a Vasas győzelme, pontosabban a Vasas minimum kétgólos győzelme.

Ami végül meg is lett, a többi közt két üres kapus Sedlmayer-góllal, a vége 12-6.

Ott van tehát az Euro Kupa döntőjében a Vasas. A másik mérkőzésen (ahol az első felvonás döntetlenre végződött) 2 másodperccel a vége előtt szerezte a Savona a győztes gólt.

Euro Kupa, elődöntő, 2. mérkőzés:

A-Híd VasasPlaket-Panionios (görög) 12-6 (2-1, 4-1, 3-2, 3-2)
Gólszerzők
: Bátori 3, Nagajev 3, Sedlmayer 3, Randjelovic 2, Konarik, illetve Mouratidis 2, Kopeliadis 2, Bitadze, Kalatzis

A másik mérkőzésen:

AN Savona (olasz)-Trieste Pallanuoto (olasz) 13-12 (3-2, 2-3, 3-3, 5-4)
Gólszerzők:
Panerai 4, Durdic 3, Patchaliev 2, Nicosia, Bruni, Campopiano, Guidi, illetve Bini 3, Valentino 3, Buljubasic 2, Mezzarobba 2, Petronio, Razzi

Továbbjutott a Savona.
Vízilabda hírek